• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Honkballer Sidney de Jong stopt als inter- national. Dat heeft de honk- en softbalbond KNBSB van- daag bekendgemaakt. De catcher van het Nederlands honkbalteam heeft op het WK in Panama zijn 200e en laatste interland gespeeld. Na het behalen van de wereld- titel legt De Jong (32) zijn prioriteiten elders.

“Na elf jaar is nu het moment gekomen dat ik meer tijd aan mijn gezin en toekomst wil besteden.” Bondscoach Brian Farley begrijpt de beslissing van De Jong, maar zal hem als speler erg missen. “Sidney was in staat om één van de beste spelers ter wereld te zijn op de zwaarste positie in het veld. Hij was onze leider en één van de sleutels van ons succes.”

Toekomst
Ook volgens technisch directeur Robert Eenhoorn van de KNBSB stopt met De Jong een belangrijke steunpilaar van het Nederlands team. “Ik betreur zijn vertrek, maar zie hem in de toekomst een rol van betekenis spelen in het Nederlandse honkbal”, liet Eenhoorn weten. “Als technisch directeur kan ik me voorstellen dat we zijn kwaliteiten niet verloren zullen laten gaan.”

Wereldtitel
De Jong, die in 2001 debuteerde voor Oranje, werd behalve wereldkampioen ook vier keer Europees kampioen; in 2001, 2003, 2005 en 2007. Hij nam twee keer deel aan de Spelen in 2004 en 2008 en tweemaal aan de World Baseball Classic. Na het behalen van de wereldtitel ontving hij een koninklijke onderscheiding. De Jong mag zich sinds november vorig jaar Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen

© ANP, alle rechten voorbehouden

1 reactie op “Honkballer De Jong niet meer in Oranje”

  1. Jammer, maar veel respect voor jou mooi en gedisplineerde inbreng.
    Het gaat jou goed