• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Uphill Challenge 2012 overtreft volgens de organisatie alle verwachtingen en heeft meer dan 200.000 gulden opgehaald voor de kankerbestrijding. 140 wielrenners beklommen zaterdag de Fort Nassau berg. Sebastian Ton was de grote winnaar bij de mannen en Eline van den Broek bij de vrouwen.

Vanuit het vertrek was het Bryan van Rutten die de overige deelnemers zijn hakken liet zien. Van Rutten gebruikte zijn explosiviteit om een flinke voorsprong te nemen. Achter hem werd echter al flink gerekend. Sebastian Ton bleek achteraf zijn krachten het beste gedoseerd te hebben.

40 ronden
Met de regelmatigheid van een Zwitsers uurwerk werkte hij zijn rondjes af. Vooraf werd er gespeculeerd wie de eerste zou zijn die de inmiddels bijna magische grens van 40 rondes zou doorbreken. Alistiar Monte en Wilfred Camelia werden genoemd, maar het bleek de Curaçaose belofte Sebastian Ton te zijn die deze grens doorbrak. Bij de dames liet atlete Eline van de Broek zien ook met een fiets goed overweg te kunnen, ze werd eerste van de vrouwen met 29 beklimmingen. In het mannenklassement zou dat maar liefst een top tien plek opgeleverd hebben.

Fundraisers
Rieuwen Groeneveld is namens de Stichting Ride for the Roses verantwoordelijk voor de Uphill Challenge. “We zijn zelf een beetje geschrokken van het resultaat”, aldus de jonge bestuurder. “ We hoopten dit jaar 100.000 gulden op te halen met het kleine broertje van de Ride for the Roses, maar we hebben nu al meer dan 200.000 gulden toegezegd gekregen. We hopen eind van de week de administratie op orde te hebben en dan kunnen we het definitieve resultaat bekendmaken tijdens de Ride for the Roses aanstaande zondag. We zullen dan ook de beste fundraisers huldigen.”

2 reacties op “Uphill Challenge haalt meer dan 200.000 gulden op”

 1. Zo jong is onze goede vriend Rieuwen ook niet hoor.

 2. Goede actie. Alleen zou het de grootverdieners van bedrijven als KPMG en HBN sieren als ze zelf ook eens de portemonnee trokken in plaats van zich alleen uitgebreid te laten fotograferen bij start en finish.

  Krijg vaak het idee dat ze er alleen zijn voor hun eign ego.

  En Facebook.

  Ik hoop dat Ride for the Roses volgende week een succs wordt, want het is een mooi initiatief.