CURAÇAO – Laura Dekker heeft gistermiddag tegen 15.00 uur haar soloreis om de wereld afgerond. Volgens een woordvoerder van het zestienjarige ‘zeilmeisje’ voer zij toen de haven van Sint Maarten binnen. Haar aankomst is wereldnieuws; ze kreeg ruim driehonderd verzoeken voor een interview.

Volgens de zegsman gaat het goed met Laura. “Ze ziet er enorm fris en vrolijk uit. Ze zwaait naar iedereen die klaar staat om haar te onthalen”. Toen Laura de haven binnen voer, werd ze door een kleine armada aan plezierboten onhaald. “Er liggen hier enorme jachten en die toeterden allemaal. En er stonden tientallen mensen te klappen op de kade”, aldus de zegsman.

Hectisch
Inmiddels is Laura met haar familie herenigd. “Dat ging uitermate gezellig, de sfeer is perfect”, zei de woordvoerder. “Laura heeft zelfs even de tijd genomen voor de media, waar ze eigenlijk niet zo dol op is. Het is hectisch voor haar, maar ze houdt zich er prima onder.”

Record
Laura vertrok een jaar geleden vanaf Sint Maarten en werd, toen als zij daar zaterdag aankwam, officieel de jongste solozeiler die rond de wereld heeft gevaren. Voor Laura zit er overigens ook een zwart randje aan het record; het komt namelijk niet in het Guinness Book of Records. De organisatie accepteert niet langer de jongste categorie, omdat ze minderjarigen niet wil aanmoedigen tot het doen van recordpogingen die de organisatie niet geschikt vindt.

Pauze
Dekker heeft in totaal ruim 27.000 zeemijlen afgelegd. Het record stond op naam van de Australische zeilster Jessica Watson. Zij voltooide de reis drie dagen voordat ze 17 werd. Laura wordt 17 op 20 september 2012. Het verschil tussen de twee meisjes is wel dat Watson de reis non-stop maakte. Laura pauzeerde tijdens haar reis een aantal keer en keerde ook terug naar Nederland om op de Hiswa een lezing te geven.

Boek
Laura zal pas halverwege februari naar Nederland terugkomen. In de tussentijd zal ze zich op Sint Maarten onder andere bezig houden met een boek over haar belevenissen.

4 reacties op “Laura Dekker rondt wereldreis af”

  1. @ yeldud. Hoeveel personen denk je, dat er op dat bootje kunnen slapen?

  2. @Yeldud, heb je bij aankomst op bonaire vorig jaar een armada van volgboten achter haar gezien???

    @Bep, doe mij maar een arrogant, zelfingenomen iemand. Die weet wat ze wil en staat achter haar keuzes en de verantwoordelijkheid daarvoor volledig op zich neemt. Ze barst van zelfvertrouwen. Haar volgende droom is Nieuw Zeeland. En ook daar weet ze zich staande te houden.

    Laura, Palu di muher.

  3. Ondanks dat ik het een irritante, arrogante en zelfingenomen dame vind heb ik respect voor haar prestatie.

  4. Was zij werkelijk alleen???????????dat denk ik niet,