• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Medina Grappling Association heeft zaterdag het Grappling toernooi Win by Submission georganiseerd. Tijdens het toernooi gingen de beste Grapplers (grondvechters) van drie vechtsportscholen de strijd met elkaar aan op de mat.

In de feather weight Division, bestaande uit zes deelnemers, wist Revelinho Villanueva zijn ongeslagen status te behouden en werd wederom grappling kampioen.

Techniek
In de Light Weight Division werd de meest technische wedstrijd van de avond uitgevochten, het finale gevecht tussen Demian de Vroom en Jairzinho Kowsoleea. Maar de technieken van De Vroom namen de overhand en de vechter wist de overwinning op zijn naam te zetten.

Geen submission
In de Heavy weight Division streden Mohamed Hussein en Nahum Heeren om de titel. Het was een spannende wedstrijd, want de twee vechters hielden elkaar na de reguliere vijf minuten in evenwicht. Hierdoor werd door de juryleden een verlenging van drie minuten bepaald. Maar Hussein en Heeren kregen het in de verlening niet voor elkaar om de submission af te dwingen. Door een jurybeslissing ging de overwinning naar Hussein.

Domineren
Rob Gugolski en Andre Nagtegaal streden in de Super heavy weight Division om de felbegeerde titel. Beide vechters wisselden de dominante posities met elkaar af en lieten ook goede escapes zien. Desondanks kregen de vechters het niet voor elkaar om het spel overtuigend te domineren in de reguliere 5 minuten. Ook nu bepaalde de jury een verlenging van 3 minuten, maar dat mocht niet baten. De jury beoordeelde de wedstrijd op een draw waarbij Gugolski en Nagtegaal de super heavy weight titel delen.

www.versgeperst.com