• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Naar verwachting komt solozeiler Laura Dekker zaterdag aan op Sint Maarten. Dan is ze de jongste solozeiler die om de wereld is gevaren. Het zeilmeisje wordt aan de finish ontvangen door de minister-president van Sint Maarten, Sarah Wescot-Williams.

Na afloop van het officiële gedeelte wordt Laura en haar familie een feest aangeboden op een groot privéjacht in de haven. Vader Dick Dekker verwacht ongeveer duizend mensen op de wal in Sint Maarten, waar zijn dochter precies een jaar eerder vertrok.

Documentaire
De Amerikaanse regisseur Jillian Schlesinger maakt in samenwerking met het Nederlandse bedrijf Qua Media een documentaire van de solotocht. Voor de documentaire worden beelden gebruikt die Dekker zelf heeft gefilmd tijdens haar reis. Het is niet duidelijk wanneer en hoe de film te zien zal zijn. Eerder wilde producent Eyeworks een programma maken van de beelden, maar die onderhandelingen strandden.

33 reacties op “Laura Dekker arriveert zaterdag in Sint Maarten”

 1. Beste Harry,

  Als je deze universitaire opleiding hebt genoten op de ” UNA” begrijp ik je tekortkoming en tevens je probleem !!

 2. Beste Harry, het beste advies dat ik je kan geven is om eindelijk met je verhaaltjes te stoppen, want met elk woord heb je jezelf steeds dieper in de grond gepraat en zelfs je beweerde functie ernstig in twijfel doen trekken, waardoor er aan je capaciteiten in deze weinig waarde wordt gehecht. Als je bent wat je beweert te zijn dan volg je mijn advies op.

 3. @Harry

  Citeer ik je weer met je eerder gebruikte “Het is onderzocht”.
  De wetenschappelijke status van jouw onderzoek reikt dus niet verder dan “mijn prive test”.
  Zo lust ik er nog wel een paar.
  Je hoeft alleen maar de oudere berichten op deze site te raadplegen en de reacties te daar te lezen. Dan krijg je misschien oog voor de context van het geheel en de reden waarom een aantal reacties van een aantal reageerders tegenwoordig meer op de man wordt gespeeld dan vroeger.
  Ga in dat verband nog maar eens een wat uitgebreider prive testje doen naar de manier waarop een enkele persoon onder ontelbare nicknames alles van Curacao structureel de grond inboort en hoe lang deze figuur daar al mee bezig is.

  Daar heb je echt geen Harry voor nodig die even de boel komt verzieken en vervolgens smalend lachend achterover leunt.
  Overigens, wat is de relevantie van je beroep met betreking tot een prive test?

 4. Beste mensen,

  ik vind het fantastisch om te zien, hoe een provocerende opmerking van mij helemaal wordt opgepakt voor vele reacties.

  Ik ben docent aan een Uni in NL en jullie hebben in mijn prive test gezeten. Thanks!! Mijn persoonlijke mening over dit meisje is dat ze het maar gewoon moet uitzoeken met haar leven. Dat doen wij uiteraard ook allemaal.

  Ik vind het wel opvallend hoe jullie elkaar splijtend afmaken op deze site. Ik vind het persoonlijk jammer om te zien dat Yu’i Korsou (wat ik ook ben) en Nederlanders weer lijnrecht tegenover elkaar staan. Mijn persoonlijk advies, luister toch niet zoveel naar je regering, die bakken er helemaal niets van, in NL ook niet trouwens!!

  Met vriendelijke groet!!

 5. @Juul Vincent
  Als elk vooroordeel van jou zelfs maar een cent waard was, was je miljonair, zeker met alle reacties van je +50 aliassen erbij.

 6. @Harry, bij welke loterij heb je jouw “universitaire” status verkregen??
  Leuk geprobeerd maar probeer je vriendjes op jouw niveau maar om de tuin te leiden voor mij ben je al keihard door de mand gevallen!
  Vroeger misschien toch ook recalcitrante neigingen vertoond??

 7. Wereldprestatie, pabien!!!

  @Harry: ik ben ondernemer. Als ik 2 identieke CV’s zou zien, waarbij het enige verschil is dat de een universitair docent is en de ander op jonge leeftijd een soloreisje rond de wereld heeft gemaakt, dan geniet de laatste mijn voorkeur.

 8. Aan de discussie over universitair dan wel HBO docent dat de Universiteit van de Nederlandse Antillen het niveau heeft van een MBO onderwijsinstelling in Nederlanders. Dus laten we wel even realistisch blijven.

  Bovendien hebben de studenten aan de UNA geen enkele betrokkenheid bij het onderwijs. Bij de dies natalis (nieuwjaarsrede) was niet 1 student aanwezig. Waarschijnlijk zaten ze in een bar in Salina naar elkaar te pingen met hun Black Berries.

 9. GOOD job Laura ! and everyone that says different are just HATERS ! hahah they will never see the world like you do ! enjoy life ! and keep sailing !

 10. @shimaruku

  Masha bon bisa. Den su beshi.
  Hoog van de toren blazer. LAat Harry lekker blijven stinken in zijn universitaire wereld en zijn leven laat leiden door rules.

  Lekker Boeiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeend Harry, Daydreamer.

 11. @ Harry,
  Ach wat is dat nou een titel. Er zijn velen die dachten met neppublicaties eeuwige roem te vergaren. Achter de boeken in een stoffige omgeving blijven zitten of het ruime sop kiezen waarbij je aan de elementen bent overgeleverd. Het laatste dat noem ik pas een prestatie.

  Yui di Korsou, dat mag je je van mij ten alle tijde noemen. Ik ben meer een wereldburger. Nog lang niet klaar met pionieren.

 12. @Harry
  Voor een universitair docent met twee uitroeptekens (wat is daarvan de toegevoegde waarde?) kom je wel met erg weinig feiten.
  “Het is onderzocht”. Door wie, wanneer, waar, hoe & wat precies?
  Misschien weet je ook wel dat je, zolang het over mensen gaat, nooit zuivere wetenschap kunt bedrijven omdat er altijd de uitzondering op de regel zal zijn, omdat niemand nu eenmaal het fijne weet van de werking van de menselijke geest.
  Voorts is het een subjectieve vaststelling cq persoonlijke mening van jou dat Laura recalcitrant is. Een paar synoniemen: Onwillig, dwars, onhandelbaar, tegendraads, weerspannig.
  Het enige wat je haar kunt “verwijten” is dat ze haar hoofd boven het maaiveld uitsteekt. Sommige mensen kunnen die confrontatie met hun eigen miezerige zelf gewoon niet aan en schieten dan meteen in de jaloeziemodus.
  Ik ben en blijf van mening dat ze een prestatie van wereldformaat neerzet, al helemaal op haar leeftijd. Ik ben niet jaloers omdat iemand haar droom waarmaakt, ik gun haar haar prestatie en all the best in haar verdere leven.

  Het zegt overigens veel over jou zelf, de manier waarop je jezelf strepen toekent omdat je zegt een universitair docent te zijn, terwijl je Makayu, die aangeeft een HBO-docent te zijn, voor het gemak maar meteen degradeert tot ‘onderwijzer’. Zo zie je maar weer, opleiding en/of positie zeggen niets over de mate van kinderachtigheid.

 13. @ Harry. We moeten wel beseffen, dat hier niet een allenstaand/alleengaand meisje gaat, die zonder meer haar wil wenste door te drijven of kon doordrijven. Dan zou de ouder meer te verwijten zijn. De rechten van het kind zijn door de rechter erkend dus wie zijn wij. Elk kind is wel eens recalcitrant en ik zou hooghartig zijn om te beweren, dat ik achter de deur van de familie kan kijken en de mate van haar recalcitrant zijn tijdens haar leven kan beoordelen. Ik zou daarom willen weten wat de mate van recalcitrant zijn bij de onderzochte kinderen was en wat er wordt verstaan onder jeugdig. Gelukkig noem je het woord “vaak” dus Laura zou best een uitzondering kunnen zijn en daar hou ik het dan maar op. Ze zal zelf wel werkgever worden.

 14. Wie is er nou eigenlijk verwend, een jaar hoor van de klagers hetzelfde, ze hebben zeker allemaal een papegaai op de schouder..

 15. @ Makayu, jij durft je zelf onderwijzer te noemen!! Ben benieuwd hoe jouw lessen eruit zien.

  voor jouw info, ik ben een universitair docent!!

  Aan alle andere regelloze mensen, het is onderzocht dat recalcitrant gedrag op vroege leeftijd vaak niet iets goeds oplevert in het verdere leven.

  Succes voor haar toekomstige werkgevers.

 16. @ Silvia, waar heb je het over!! ik ben geboren en getogen yu’i korsou!! En ja ik hou van het Koninkrijk met haar regels!!!!!!! Wij varen daar goed bij, dat is mijn koers!!!!!!!

 17. Jammer van die jaloerse reacties van die zielepieten die niet de visie hebben dat Laura heel ver gaat komen in het leven, ze heeft een ausdauer die je niet op school leert. Ze heeft een unieke drive om te presteren en gelukkig zag een rechter op tijd in dat dit meisje niet vastgebonden kan worden door bureacratische engerds die samen met jeugdzorg haar het liefst in een inrichting hadden gestopt. Heel droevig.

 18. @ Juul Vincent. Ook met de door jou beschreven hulpmiddelen en begeleiding (verplicht) is het een prestatie van formaat doorgaans alleen weggelegd voor ervaren zeebonken. Ik zie meer in jouw bagatelliseren dan in het overdrijven. Zonder dienstmeisje, matroos, kok, psycholoog, afhaalchinees etc. aan boord zie ik niet waar de verwendheid vandaan moet komen en de toestemming van de ouders zie ik ook al niet als verwennen, maar meer als onvermijdbaar gevolg van hun opvoedkunde en een logisch gevolg van wat zij hebben gereproduceerd. Dat heeft Laura niet beschaamd en kent volledig haar verantwoordelijkheid. Ze zou dat moeten overbrengen op onze regeerders.

 19. @Juul Vincent
  Je laat je wel weer in de kaart kijken zeg, wie heeft het hier over techniek? Ik ben wakker genoeg om haar prestatie op waarde te schatten.
  Als het zooooooo makkelijk is, doe het haar dan maar na (en neem meteen je vele alter ego’s mee).

  En ik ken haar niet, dus of ze verwend is, weet ik niet. Misschien omdat ze zeilt in plaats van schaatst? Ik weet alleen dat ze in ieder geval een vader heeft die zijn kind in alles steunt om haar droom te verwezenlijken.
  Chapeau daarom ook voor deze man en verdere familie en echte vrienden.

 20. Laten we de prestatie van het zeilmeisje niet overdrijven. Zo alleen was ze niet op deze wereldreis, want ze werd continu gevolgd door een boot met hulpverleners. Ook had ze de modernste communicatiemiddelen (wordt wakker Shimaku, de tijden van Colombus dat op de stand van de zon, maan en kompas gevaren werd ligt alweer een tijdje achter ons).

  En houdt ook op over het feit dat ze tijdens haar tocht zoveel geleerd heeft. Als je alleen op zee bent leer je alleen of meeuwen links of rechts voorbijvliegen, en het lijkt me weinig zin hebben om dat op je CV te zetten.

  Los van dat is het onuitstaanbaar verwend nest. En dat staat los van het feit dat ik zeker respect heb voor haar prestatie.

 21. @ Makayu. Gelukkig krijgen de meeste ouders standaard of bijna standaard kinderen, waarvan er 1000-den in een dozijn gaan en die volgens de standaardregels opgevoed kunnen worden. Opvoeden is het moeilijkste wat er is zoals je als ouder en leraar wel zal weten, dus saaiheid zal er niet bij zijn. Meer dan ooit is de omgang met andere kinderen vaak een extra handicap voor de ouders.

 22. @Katrien & Harry:
  wat zullen jullie een triest en vooral saai leven hebben (gehad). En ik hoop van ganse harte dat jullie geen kinderen hebben hoeven opvoeden want ik zou diep diep diep meelij met deze kids hebben met zulke bekrompen ouders!
  De ervaring die Laura heeft opgedaan telt wel voor 10 schooljaren en kan haar nooit worden afgenomen en zal een dikke 10 opleveren op haar CV!
  Stelletje “spruitengeneratie”, wees blij dat er kids boven het maaiveld (durven) uitsteken!

  @Laura: chapeau een WERELDPRESTATIE waar je trots op mag zijn

  ondertekend: een trotse HBO-docent!

 23. @ Ronald. Helemaal mee eens. Deze uitzonderlijke Laura heeft bewezen alles op een rijtje te hebben en alles onder controle te hebben en die school haalt ze alsnog op haar sloffen. Bepaalde kinderen kan je zelfs als ouder niet in een keurslijf plaatsen en aan regeltjes binden. Vroeger gingen deze kinderen in Nederland naar het JAC (is nu een andere organisatie) en kwam zo’n kind nooit meer thuis, want de ouders konden het kind niet opvoeden volgens die lui. Van zo’n kind kwam weinig terecht. Gelukkig erkennen sommige ouders, dat de opvoeding maatwerk moet zijn en zeker ouders, van wie Laura duidelijk de genen heeft. Laura komt er wel op haar manier en doet wat nodig is om haar doelen te bereiken zonder Nederland en de bureaucratie. Sommige kinderen kan je op hun 30ste nog niet loslaten en bij andere al op hun 13de zoals die Nederlandse jongen, die op zijn 13de het diploma gymnasium B al in zijn zak heeft.

 24. GEWELDIG gedaan meisje!!!
  De azijnpissers mochten willen dat ze durfden wat jij hebt gedaan. Zeker hebben ze niet je dagboek/weblog gelezen, dan zouden ze weten dat je nog steeds al je schoolboeken hebt en dat je nog steeds leert, zij het in een wat lager tempo. Logisch, je vaart daar wel even in je eentje de oceanen over!
  Ik vind het fantastisch dat je je droom bijna waargemaakt hebt en ik denk dat na alle tegenwerking die je hebt ondervonden niemand op de hele wereld jou nog kapot kan krijgen.
  Geniet er maar van!

 25. @katrien, het geeft aan dat je je eigen weg moet volgen en niet moet meemarcheren met wat ze tegen je zeggen (wat bv onze regering nu wil anders ben je een tweekoppig monster). Volgens is Laura niet bezig met rond aan het hangen of televisie kijken of mensen beroven zoals leeftijdsgenoten in NL en op Curacao.

 26. Katrien, Harry,
  Helaas is het niet mogelijk om als men alleen op zee aan het zeilen bent meerdere dingen te doen dan alleen maar je eigen veiligheid en dat van je zeilboot in de gaten te houden. De kapitein van een luxe cruise schip (een rokkenjager) bevestigt dit. De ervaring die Laura met deze wereldomzeiling heeft opgedaan is vele maar nuttiger dan tussen de ettertjes die er tegenwoordig op school zitten. Mijn ervaring uit mijn schooltijd is niet positief omdat ik mij anders gedroeg dan de meeste leerlingen Toch ben ik tevreden met het idee dat er toen geen instanties waren die mij zogenaamd moesten corrigeren, want ik had deze zeer zeker niet geaccepteerd.
  Katrien, Harry, ik ben benieuwd welke frustatie U hebt opgelopen dat U zo reageert.
  Er zouden veel meer Laura’s moeten zijn

 27. Laura, je hebt het fantastisc gedaan.Ik neem mijn petje voor je af.

  En ondanks jouw fantastische sukses,blijken er nog steeds “lamstralen”te zijn die je dat sukses misgunnen,persoonlijk vind ik het jammer dat toch nog veel mensen niet weten wat er bij een sukses en pionieren komt kijken.

 28. Veel te veel eer en aandacht voor een verwend nest. Waar alle kinderen verplicht naar school moeten mag zij er tussenuit met een zeilboot. Wat voor boodschap geeft dat nou aan haar leeftijdsgenoten? Als je geen zin hebt in school mag je op reis ! Dat zou dan toch iedere scholier mogen doen? Ze had gewoon naar school gemoeten en pas als de leerplicht voor haar voorbij is het ruime sop moeten kiezen. Echt vreselijk zoveel aandacht als aan zoiets fouts en kroms besteed wordt.

 29. Chapeau Laura,

  De ervaring die je hebt opgedaan gedurende je reis van bijna 520 dagen heeft jou bijzonder veel opgeleverd.
  Kennis die je in de schoolbanken never nooit en decennia daarna nooit zal hebben opgedaan of ervaren.Met jouw spirit of mind kunnen Harry’s hier nog erg veel van leren. Jaloezie druipt eraf. De wereld ligt vanaf nu aan je voeten.

  En Harry welke regels? Zij had een stelregel, Survive. Zij komt er wel en zal haar leven op de manier blijven inrichten die zij graag wil. Harry, jij durft niet eens naar Bonaire te varen, bang dat je bij na de bocht bij OOstpunt in het Hambrak alleen maar de vissen aan het voeren bent.

  Laura vaar je eigen koers.

 30. Zeer mooie prestatie

 31. @Harry, op Curacao is het juist in je voordeel als je geen opleiding hebt genoten want dan kan je minister worden. Als je wel een opleiding hebt genoten ben je een tweekoppig monster.

 32. Leuk dat ze aan komt zaterdag, zijn weinig mensen die dat haar na doen.

  Over de andere perikelen van school, er zijn ook kinderen welke school volgen vanuit het buitenland en ook niet op een nederlandse wellicht antilliaanse school komen.

  Maar goed daar heeft ieder zo zijn mening over.

  Misschien wat leuke foto’s van Soemanta van de aankomst…

 33. Mooi, kan ze eindelijk weer naar school, zoals het hoort!!

  Als je zo jong bent en je houdt je al niet aan de regels, wat betekent dat voor de toekomst?

  Tevens vraag ik me af wat voor ouders je hebt die dit toestaan!!

  Ook de Nederlandse staat had hier veel harder moeten optreden. Wat voor voorbeeld geef je als overheid?