• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spakenburg kan in de tweede helft van het seizoen gebruikmaken van de diensten van centrale verdediger Angelo Martha (29). Martha heeft een contract tot het eind van het seizoen getekend. Dat meldt de website van Spakenburg.

Na onenigheid met hoofdtrainer Hans van Arum liet de inwoner van Almere eind november zijn contract ontbinden bij Jupiler League-club AGOVV. Hij trainde al enige weken mee bij Spakenburg en was ook aanwezig tijdens het trainingskamp in Marbella.

Oefenduel
In het oefenduel tegen ASWH speelde Martha een helft mee. Spakenburg diende een verzoek in bij de KNVB om hem speelgerechtigd te krijgen en kreeg deze week groen licht van de voetbalbond om hem op te stellen in competitiewedstrijden.

Carrière
De Antilliaan begon zijn profcarrière bij Cambuur Leeuwarden en speelde vervolgens voor MVV (samen met assistent-trainer Miel Mans en aanvaller Ibad Muhamadu), ADO Den Haag, Willem II, FC Den Bosch en AGOVV. In totaal was hij in 106 duels actief in het betaalde voetbal waarin hij twee keer scoorde. Martha speelde ook vier interlands voor de Nederlandse Antillen.

7 reacties op “Angelo Martha speelgerechtigd voor Spakenburg”

 1. NOu Meneer Vos noemt drie surinaamse voetballers die in problemen zijn geraakt(en inmiddels weer uit de problemenzijn) en die zijn dus representatief voor de veronderstelling dat Surinamers en Curacaoenaars hetzelfde zijn……….. wat een onzin.

 2. Eén werkelijk schitterende staat van dienst, reserve speler bij ADO Den Haag, Willem II, FC Den Bosch en AGOVV en nu dus bij wat was het ook alweer ? Oh ja IJsselmeervogels, sorry nee, Spakenburg.
  Ja op dit soort voetballers zit ons nationaal elftal echt te wachten, nog tien hiervan en onze WK deelname zit de volgende keer gebeiteld.

 3. H. Vos,

  Onder welke nickname had jij die eerdere vergelijking gemaakt? Dan kunnen we dat eventjes controleren.

  Get-a-life!

 4. Moos, als genoemde voetballers Surinaams zijn bevestigt dat mijn redenering elders op deze site dat Surinamers en Curacaoenaars niet zo veel verschillen,

  Ik wil overigens alleen maar aangeven dat voetballers uit dezen landen die succesvol worden de weelde van het succes vaak niet kunnen dragen en zich verliezen in alcohol, gokken en geweld. Ze voelen zich vaak boven de wet staan en houden zich er dan ook niet meer aan.

  Overigens alle respect voor genoemde voetballers, die een enorme verrijking van het Nederlands voetbal zijn geweest (en dan heb ik Gullit, Rijkaard en Vanenburg nog niet eens genoemd).

 5. hmm als je 29 bent en pas 106 wedstrijden hebt gespeelt dan zat je voornamelijk op de bank denk ik? Jupiler league is way 38 wedstrijden per jaar en dan neem ik de nacompetitie en bekertoernooi niet mee.

 6. Ulrich gobbel, Glenn Helder en De Jong zijn voetballers van Surinaamse komaf, Patrick Kluivert is half Cur. half Sur., maar gaat voor Surinamer door.
  Ik kan trouwens ook een lijst van de echte Hollandse voetballers opstellen die ook door o.m. gokken en mishandeling faalden. Wat met Kluivert is gebeurd had iedereen kunnen overkomen. Dus wat is eigenlijk de toegevoegde waarde van jouw negatieve boodschap?

 7. Angelo Martha is bij AGOVV weggestuurd omdat hij niet de mentaliteit had die van een prof verwacht mag worden, wat wel overeenkomt met de heersende arbeidsmoraal op Curacao.

  Om deze redenen falen vele Antilliaanse voetballers in Nederland, al zijn er gelukkig ook uitzonderingen zoals Fer (Feyenoord/Twente).

  Denk ook eens aan Glenn Helder (gokschulden, mishandeling), Ulrich van Gobbel (fraude), Patrick Kluivert (dodelijk autoongeluk veroorzaakt), Jerry de Jong (vader van Nigel de Jong, diefstal) enz.