• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Zeilmeisje Laura Dekker is woedend op het Regionaal Bureau Leerplicht. Terwijl de zestienjarige de eindstreep van haar soloreis nadert, wordt in Nederland aan de bel getrokken. Leerplichtambtenaren denken dat Dekker niet genoeg tijd besteedt aan haar school en gaan dit melden bij de Kinderbescherming.

Het ministerie van Onderwijs in Nederland is het niet eens met het Bureau Leerplicht. Zij melden dat Dekker niet meer leerplichtig is, omdat zij zich heeft uitgeschreven voor haar vertrek. Volgens de Volkskrant is Dekker woedend door het besluit van de leerplichtambtenaren. Ze is de bemoeienis zat en heeft uit woede de Nederlandse vlag van haar boot Guppy afgehaald.

Nieuw-Zeeland
Dekker is na haar zeiltocht dan ook niet van plan terug te gaan naar Nederland. In een interview met de Belgische radiozender Radio 1 gaf ze aan haar leven verder te willen opbouwen in Nieuw-Zeeland, waarvan ze ook een nationaliteit heeft. Behalve de Nederlandse en de Nieuw-Zeelandse nationaliteit, heeft Dekker ook nog een Duits paspoort op zak. De zestienjarige Dekker zal over ongeveer twee weken de haven van Sint Maarten invaren met de vlag van Nieuw-Zeeland.

11 reacties op “Laura Dekker is klaar met Nederland”

 1. Weet Wilders wel dat Laura 3 paspoorten heeft? Geert wat gaan we eraan doen. ha ha ha.
  Maar even serieus, Laura je bent goed bezig meid. Ik heb heel veel respect voor je.
  Wat jij gepresteerd hebt, kan weinig mensen doen. Sucses met je leven Laura. En voor al de mensen die zeuren, laat maar gaan, mensen zullen toch altijd wat zoeken om te zeuren.

 2. En wij zijn klaar met Laura Dekker. 3 paspoorten???? Hoe krijgt ze dat voor elkaar????

 3. Laura, ik gun het je van harte hoor, zo’n prestatie, ik hoop dat je snel en heelhuids de haven van Sinbt Maarten bereikt. Die ervaring neemt niemand je in ieder geval meer af.
  Wees blij met je verschillende paspoorten, want je steekt je hoofd boven het maaiveld uit en in Nederland moet je dat bezuren, of je nou 16 bent of 66.
  Je hebt in ieder geval geleerd je eigen koers te blijven varen, hoeveel weerstand, tegenwerking en jaloezie je ook over je heen gestort hebt gekregen.
  Respect!

 4. Ik sluit mij volledig aan bij Beer.
  Als ik roep “Ik ben klaar met Nederland” gaat VersGeperst er toch ook geen artikel aan wijden?

  Laat die publiciteitsfreak voor wat ze is.

 5. @BOMBOKLAD alias Juul Vincent
  Je hoeft niet steeds op jezelf te reageren en stoppen met trollen is ook geen slecht plan.

 6. Laura Dekker is klaar met Nederland.

  Ik ben klaar met berichtgeving over Laura Dekker.

 7. en zo zijn er meer die de nederlanders zat zijn juul vincent
  aandacht door nederland jaaaaaaaaa
  laat het kind met rust !!

 8. Weer een kans voor Jasjes om haar kosteloos verblijf op Curacao aan te bieden.

 9. Ik sluit niet uit dat Ivar jAsjes op Sint Maarten blijft om haar op te wachten en te adopteren, zoals hij ook met de Nederlandse asielzoeker Mauro wilde doen.

  Dat ondertussen in de Bon Futuro barakken tientallen Jamaicanen, Dominicanen en Colombianen onder erbarmelijke omstandigheden wachten op hun uitzetting interesseert jAsjes niet, want daar kan hij niet mee scoren in de publiciteit.

 10. hoezo aandacht ???

 11. Hoe kan iemand 3 paspoorten hebben? Volgens mij wordt dan het Nederlands paspoort afgenomen.