CURAÇAO – Ondanks dat de Nederlandse Antillen niet meer bestaan, hebben ze toch het WK Nederland Indoor Zaalvoetbal gewonnen. Vrijdag streden er tien landenteams in Sporthal de Pijp in Amsterdam tegen elkaar voor dit wereldkampioenschap, meldt WKamsterdam.nl.

Om 09.00 uur stonden alle teams klaar om de strijd aan te gaan. Eerst werden de poules ingedeeld. In Poule A stonden Iran, Marokko, Nederland, Tunesië en Somalië. Poule B bestond uit Brazilië, Colombia, Peru, China en de (voormalige) Nederlandse Antillen.

Finale
Na 22 wedstrijden werd duidelijk dat Colombia en de Nederlandse Antillen het in de finale tegen elkaar mochten opnemen. Dit begon om 16.00 uur, en na een wedstrijd van tweemaal een kwartier kwam de Nederlandse Antillen als winnaar uit de finale. Wethouder Joep Blaas reikte de prijzen uit. Twee grote bekers en bijbehorende fles champagne werden overhandigd aan de winnaars onder de klanken van ‘We are the champions’.

5 reacties op “‘Nederlandse Antillen’ wint WK Zaalvoetbal”

 1. @Jeroen,

  Zelfs met die landen is het Nederland niet gelukt… dat moet pijn doen of niet?

  Algemeen,

  Was dit niet zo’n toernooi waar alleen maar Amsterdammers aan mee mogen doen en dan van dezelfde nationaliteiten? Desalniettemin altijd leuk om zo’n toernooi te winnen, vooral om te weten dat Nederland goede straatvoetballers kent (van veelal andere nationaliteiten). Het niveau ligt daarom best wel hoog.

 2. Beetje jammer dat mensen negatief reageren op dit soort berichten. Ze hebben gewonnen van andere teams uit verschillende landen en komen uit voor de (voormalige) Antillen dus mag je zelf bepalen of je daar trots op wil zijn maar het is hoe dan ook leuk voor ze!

 3. Wimpiri”: hoezo ontnomen wereldkampioenschap? Ooit gehoord van samenwerken? samen sta je sterk! Helaas begrijpt Wiels en z’n vrienden dat nog niet.

  Fantastisch dat ze als team dit gewonnen hebben!

 4. Een zoethoudertje voor het ons ontnomen Baseball Wereldkampioenschap. Zijn we toch nog ergens kampieon in en nou niet zitten janken, het team moest samengesteld worden uit de voormalige Ned.-Antillen omdat er niet genoeg spelers waren om elk eiland apart deel te laten nemen.

 5. Wat een grap, “wereldkampioenschappen” met maar liefst 10 landen, waaronder: Ethiopië, Iran, Somalië en een opgedoekt onderdeel van het Nederlandse Koninkrijk. Geweldig!

  En door welke internationaal erkende organisatie is dit “Wereldkampioenschap” opgezet? Vast niet door de FIFA… Hulde!