CURAÇAO – Autocoureur Meindert van Buuren bereidt zich vanaf Curaçao voor op het drukke raceseizoen. In april doet hij mee aan het officiële Europese kampioenschap Formula Renault 2.0. Nog voor dit toernooi zal van Buuren deelnemen aan de Florida Wintertour in Amerika.

In april zal van Buuren zich gaan meten met de veertig beste coureurs van de wereld in de Formula Renault 2.0.  Hierom gaat de coureur op Curaçao zijn fysieke gestel trainen.

Training
Nog voor de start van het seizoen in de Formula Renault zal van Buuren in actie komen tijdens de Florida Wintertour. Dit is een winterkampioenschap karting in Amerika. Van Buuren heeft zijn topkart uit Nederland laten overvliegen naar Amerika voor deze wedstrijd, en tevens een training kart naar Curaçao, waar hij sinds kerst verblijft. “We gaan enkele dagen per week naar de St. Jorisbaai waar nog een oud stuk baan ligt, wat mij de mogelijkheid geeft om mijn reactievermogen en de nodige fysieke kracht goed te trainen.” aldus van Buuren.

Vaderland
Curaçao is het vaderland van van Buuren’s moeder en hij denkt erover om zich hier definitief te vestigen. Zo wilt hij wereldwijd voor het land Curaçao uit kunnen komen in de racewedstrijden. Dinsdag vertrekt hij naar Florida en vanaf vrijdag start het officiële programma van de Florida Wintertour, waar hij het zal opnemen tegen de Braziliaanse Formula 1 coureur Nelson Piquet Jr.

5 reacties op “Autocoureur traint op Curaçao”

 1. Ach, Rondje Jan thiel is het zelfde als de zoon van eigenaar van Papagayo. Die kan dus vrij rond racen over Jan Thiel……..

 2. Wil hij echt zijn vaardigheden beproeven moet hij gewoon op onze normale wegen gaan rijden. A once in a lifetime experience.

 3. Ik zie elke dag wannabee autocoureurs trainen op de openbare weg zelfs.
  Zojuist nog weer zo’n sukkel die op de ring bij Otrobanda in de vangrail klapte.
  En elke dag op de weg naar Westpunt van die mannen en ook vrouwen trouwens die voorbij de files scheuren met gevaar voor het leven van de tegenliggers.
  En dat in auto’s waarvan de lening nog 10 jaar doorloopt.

 4. Ja die racebanen zie ik inderdaad altijd als ik over Curacao vlieg. Je hebt er naast de shoot 1 en 1 bij st. Joris. Jammer dat daar niks mee gedaan wordt.

 5. Cool zegg wanneer traint hij dan daar Redactie?. ik heb zelf ook jaren geleden gekart op die baan toen er nog wedstrijden gereden werden daar!!