• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft onlangs een bezoek gebracht aan het complex van het Nederlandse honkbalteam de Amsterdam Pirates. Bob Verburg, voorzitter van Stichting Willem4, hield een presentatie over de ontwikkeling van de Baseball Campus Curaçao en automotive center.

Schotte ontving van de voorzitter van de Amsterdam Pirates, John Witte, een getekend shirt van het Nederlandse (wereldkampioen) honkbalteam. “Wij zijn verheugd dat de premier de ontwikkeling van de Baseball Campus Curaçao ondersteunt”, gaf Witte aan”.

Haalbaarheidsonderzoek
Kort geleden ronde Willem4 een haalbaarheidsonderzoek naar de campus af. De resultaten van het onderzoek werden overhandigd aan de premier. “Op basis van een programma van eisen is een schetsontwerp en een analyse van het investeringsvolume en de exploitatie gemaakt”, vertelt Verburg. “Tevens is gesproken met diverse maatschappelijke- en sportorganisaties die hun steun aan dit project hebben toegezegd.” De stichting gaat ook kijken naar de mogelijkheiden voor extra functies als een voetbalveld, zwembad en playground.

Volgende fase
“De uitkomsten van het haalbaarheidsonderzoek zijn besproken met luchthaven Hato en onze Venezolaanse partner 9 Stars. Er is besloten om naar de volgende fase te gaan. Daarin wordt het ontwerp verder uitgewerkt en worden de vervolgafspraken met partijen vastgelegd”, aldus Verburg. Daarnaast heeft voorzitter Kenneth Gijsbertha van de St. Maria Pirates toegezegd de thuisbasis te willen zijn van Baseball Campus Curaçao.

www.versgeperst.com