• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  CURAÇAO – 2011 was een jaar vol nieuws, activiteiten en evenementen op Curaçao. Van het rapport Rosenmöller tot de wereldtitel honkbal en het Curacao North Sea Jazz Festival, er was genoeg om ons bezig te houden. Versgeperst.com blikt terug op de grootste gebeurtenissen in de sport.

  Voetbalcompetitie
  Ook dit jaar werd de Curaçaose voetbalcompetitie Sekshon Paga gespeeld. De clubs Centro Barber en Hubentut Fortuna wisten zich te plaatsen voor de finale. Hubentut Fortuna won de finale met 7-6. Centro Barber tekende een protest aan tegen het kampioenschap. De club deed dit omdat Anthony Espacia, middenvelder van Hubentut Fortuna, voor aanvang van de wedstrijd positief werd getest in een dopingcontrole. Het zou gaan om resten marihuana, die in zijn bloed zaten. Espacia verscheen even later toch aan de aftrap. De Federashon Futbol Kòrsou (FFK) wees het protest af omdat de bond de argumenten niet overtuigend genoeg vond. In september besloot de FFK na een onderzoek van de arbitragecommissie toch om de titel van Hubentut Fortuna af te nemen. De club kreeg een boete en drie punten aftrek. De finale werd ongeldig verklaard en op 11 september moest deze worden overgespeeld. Uiteindelijk stonden de twee clubs op 28 september weer tegenover elkaar en wist Hubentut Fortuna opnieuw de winnen met een eindstand van 1-0.

  Voetbalcompetitie
  Maria weer goud waard in finale
  Finale Sekshon Pagá krijgt een staartje
  Protest Centro Barber afgewezen
  Hubentut Fortuna – Centro Social Deportivo Barber

  Amstel Curaçao Race
  De organisatie van de Amstel Curaçao Race organiseerde en vierde in 2011 de tiende editie van de races. Dit keer volgde het parcour een route van Lions Dive Hotel via Saliña over de Julianabrug naar Willemstad, Tera Kora, Soto en Sint Willibrordus. Vervolgens fietste de renners opnieuw over de Julianabrug om via Punda de finish te bereiken bij het Lions Dive-hotel. Tijdens de wedstrijden was de regen wel een boosdoener en werden races vaak uitgesteld. Zo ook de finale die drie uur was vertraagd door hevige onweersbuien en regen. Toen de finale dan eindelijk van start ging wist de Duitse wielrenner Marcel Kittel als eerste voorbij de eindstreep te fietsen en werd daarmee de grote winnaar van de Amstel Curaçao Race.

  Kampioenen op Amstel Curaçao Race
  Sprintkanon Kittel naar Amstel Race
  Tiende verjaardag Amstel Curaçao Race
  Vansummeren wint waterspektakel
  Marcel Kittel wint Amstel Curaçao Race

  Heineken Regatta 2011
  Op 11-11-11 werden de zeilen gehesen en stonden alle zeilers aan dek voor de start van de Heineken Regatta 2011. Dit jaar trad het Hyatt voor het eerst op als tribune voor de regatta. Gedurende het driedaagse festival werden er ook optredens verzorgd met als hoogtepunt het optreden van reggealegende Maxi Priest. Het weer zat deze keer alleen niet mee, op de tweede en derde dag van de race hadden de zeilers last van hevige regenval. Maar dat nam de enthousiasme van de deelnemers niet weg. De races startte in de middag toen de zon zich weer van zijn beste kant liet zien. De zeilers gingen flink de stijd aan met elkaar maar de overall-winnaar van de regatta was voor naar Dash van Remco van Dortmondt, hij nam de Girobank Cup en 10.000 mee naar huis.

  Regatta 2011 van start
  Ochtendrace regatta in het water gevallen
  Een kijkje bij de Heineken Regatta 2011
  Internationaal allure tijdens Regatta
  Heineken Regatta milieubewust

  Nederlands honkbalteam wereldkampioen
  Het Nederlandse honkbalteam gaat in 2011 de boeken van de honkbalhistorie in met de overwinning die zij in oktober hebben binnengehaald. Het team uit Nederland is voor de eerste keer wereldkampioen geworden en heeft daarmee veelzijdig wereldkampioen Cuba van de troon gestoten. En alsof dat nog niet genoeg was, is de ploeg ook nog eens gekozen tot Sportploeg van het jaar en is de coach van de honkballers uitgeroepen tot Coach van het jaar. Het honkbalteam bestaat voornamelijk uit jongens van ons eigen eiland en is daarmee ook de grote trots van Curaçao.


  Nederland schrijft honkbalhistorie
  Coach en aanvoerder honkballers geridderd
  Honkbalspelers bij ministerraad

  Brain Farley Coach van het jaar
  Honkbalteam Sportploeg van het jaar

  Honkbalwereld neemt afscheid van Gregory Halman
  Nadat het Nederlands honkbalteam heeft mogen vieren dat zij wereldkampioen zijn geworden heeft de honkbalwereld afscheid moeten nemen van de 24-jarige honkballer Gregory Halman. Halman kwam om het leven nadat hij door zijn 22-jarige broer Jason Halman was neergestoken. De broers zouden ruzie hebben gekregen om een radio die te hard stond. Na het incident probeerde hulpdiensten Halman nog te reanimeren maar dat mocht niet meer baten. Zijn broer zit nog vast voor de moord. Honderden belangstellenden kwamen af op de afscheidceremonie van de honkballer. Onder de aanwezige waren ook veel mensen uit de honkbalwereld die bijna allemaal een rode pet droegen. Op 29 november werd Gregory Halman begraven. Halman kwam sinds 2006 voor het Nederlandse team en won in 2007 met het team de Europese titel. In 2010 maakte Halleman zijn debuut in de Major League Baseball.

  Honkballer Gregory Halman vermoord
  Broer Gregory Halman langer vast
  Broer Halman ontoerekeningsvatbaar
  Een rode cap voor Gregory Halman
  Gregory Halman begraven

  www.versgeperst.com