• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Top Fit CuracaoCURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Deze keer met ‘bodybuilder’ Erik Martiena. “Het belangrijkste voor mij is om gezond te blijven.”


Top Fit Curacao


 

Wat doe je hier?
“Ik heb net een uurtje ‘circle’ training gegeven. Ik ben de eigenaar van de sportschool, dus ik ben hier eigenlijk dagelijks. Ik geef de meeste lessen zelf. Er zijn nog drie sportinstructeurs die een aantal lessen geven, maar die zijn er maar een paar uurtjes per week.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Op mijn twintigste ben ik begonnen met bodybuilding. Ik was best wel gedreven, maar heb nooit het professionele niveau bereikt. Ik deed wel mee met amateurswedstrijden. En uiteindelijk ben ik deze sportschool begonnen. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt.”

Wat is je mooiste sportmoment?
Bodybuilding is een hele zware sport. Het kost heel veel zelfdiscipline. De meeste mensen lukt het dan ook niet om het op eigen kracht te doen. Meeste bodybuilders gebruiken anabolen, maar ik heb het helemaal op eigen kracht gedaan. Wel met behulp van proteïnen en goed eten natuurlijk, maar zonder kunstmatige hulpmiddelen. Daar ben ik heel trots op.”

Wie is je grote voorbeeld?
“Toen ik net begon, was Arnold Schwarzenegger mijn grote voorbeeld. Hij was in mijn tijd de bekendste bodybuilder.” 

Wat is je ultieme doel in deze sport?
“Mijn ultieme doel is om gezond te blijven. Ik heb een paar jaar geleden problemen gehad met mijn gezondheid, dus daar ben ik nu heel bewust mee bezig. En wat betreft de sportschool, ik zou wel nieuwe en modernere apparaten willen. Maar dat moet nog even wachten, want het is echt heel duur.”

www.versgeperst.com