• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

atletiekbaanCURAÇAO – Churandy Martina en Brian Mariano gaan onze eer verdedigen tijdens de bloedstollende 60 meter sprint van de ‘IAAF World Indoor Championships’. De mogelijkheid bestaat dat allebei onze atleten op het podium terechtkomen in Doha, Katar. 

Mariano kwalificeerde zich zondag 14 februari door het ‘Toyota Flanders event’ te winnen in Gent, België. Met zijn tijd van 6,60 seconden bleef hij Bryan Shields (Jamaica) en Rodney Green (Bahamas) voor. Een week eerder had de sprinter ook zijn tweede 60 meter indoor titel in Nederland gewonnen.

Goede resultaten
Martina had zich bijna niet gekwalificeerd voor Doha. Hij was te laat met zijn aanvraag om mee te doen, maar met behulp van zijn zaakwaarnemer, Caroline Feith, werd contact opgenomen met de Internationale Atletiekfederatie. Dankzij zijn goede resultaten in 2009 kon Martina toch nog ingeschreven worden.

Persoonlijk record
Mariano en Martina komen beide voor de Nederlandse Antillen uit. Gezien hun prestaties, behoren zij allebei tot de twintig beste sprinters ter wereld. Martina heeft 13 februari een indoor sprint gewonnen in Valencia (Spanje) met een tijd van 6,62 seconden. Daarvoor werd hij ook al tweede tijdens de ‘Sparkassen Cup’  in Stuttgart (Duitsland) met een persoonlijk record van 6,58 seconden.

12 Maart
De dertiende editie van de IAAF World Indoor Championships 2010 gaat vrijdag 12 maart van start. Versgeperst.com volgt de Curaçaose sprinters gedurende de kampioenschappen in hun streven om ons naar de overwinning te leiden.

www.versgeperst.com