• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De organisaties FBI, Gregory Elias en FFK hebben in een partnerschap voor het welzijn van de kinderen, een overeenkomst gesloten om voor de kinderen van U-13 meer faciliteiten te creëren. Ook zullen de kinderen meer de gelegenheid krijgen om hun voetbalvaardigheden te ontwikkelen.

Naast hun normale vorming komt via dit project ook speciale aandacht voor de ontwikkeling van hun motorische vaardigheden en techniek.

Programma
Het project zal gelegenheid bieden aan twee groepen van zestien jongeren, één U-11 en één U-13, om na schooltijd van 13.30 tot 17.00 uur te worden begeleid in een praktijkprogramma. Tevens krijgen ze een programma voor vorming en ‘life skills’ voor de vorming en versterking van hun karakter.

Lessen
In het programma zal ook remedial teaching voorkomen, als dit nodig zou zijn. Het onderwerp gebalanceerde voeding en de keus van voeding zal voldoende aandacht krijgen naast het onderdeel medische verzorging en gezondheidskunde. Naast hun lessen op de academie zullen de kinderen in het weekend gewoon met hun eigen team en teamgenoten spelen.

Cursussen
Hans van Elden zal samen met personeel dit project gaan leiden. Ze zullen samenwerken met de technische afdeling van FFK, Etienne Siliee en Wallid Elhage, die verantwoordelijk zijn voor het onderdeel medische zorg en voeding.  Naast dit project zal van Elden worden aangesteld om samen met Etienne Siliee, cursussen voor trainers onder licentie van de KNVB, te ontwikkelen en te geven.

Contract
Van Elden, die een docent is van de KNVB en actief is als instructeur van de cursus voor professionals, heeft een contract van drie jaar getekend om zich bezig te houden met de Academie en de cursussen voor FFK. Dit project is mogelijk gemaakt door FBI, die sponsor is van het project voor de sociale sport ontwikkeling en het algemene welzijn van onze jeugd.

www.versgeperst.com