• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curaçaose Rugby Federatie (CRF) organiseert zondag een speciale introductie training voor dames. Het gaat de goeie kant op met rugby op Curaçao en dit wil de CRF uitbreiden met dames rugby. “Er zijn al dames actief in de sport maar van een lokale competitie kunnen we nog niet spreken.”

De introductie training stond gepland voor afgelopen zondag, maar door de hevige regenval was het rugbyveld te gevaarlijk om op te spelen.

Dames poule
Rugbyers Gely Eustatius en Vianelly Raven speelden in juli mee met het Caribs Selectie, een selectie van caribische spelers, maar daar bleef het bij. Er staan nog twee officiele interlandwedstrijden tegen St. Lucia en Barbados op het programma. In april wordt er weer een beachrugby toernooi georganiseerd met een speciale dames poule. En in juni vindt het Internationale Rugby Sevens toernooi plaats met teams uit Europa, Caribbean en Zuid-Amerika.

Meer dames in de rugby
De dames willen dat er meer vrouwen zich aansluiten bij het rugby. Daarnaast is Martijn van Tuyl aangesteld om de dames te coachen. De dames rugbyers roepen alle vrouwen op die rugbyen of dit willen leren op om zondag om 17.00 uur naar het Cvv Willemstad Kintjan te komen. Voor de training is het van belang om een korte broek, stevig shirt en sportschoenen mee te nemen, deelname is gratis. Voor meer informatie kun je mailen naar curacaorugbyfederation@hotmail.com of bellen met 5153375.

www.versgeperst.com