• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De achtste editie van Ride for the Roses Curaçao vind op 29 januari plaats. Natuurlijk staat er niet alleen maar fietsen op het programma. Naast de Ride  is er ook een Walk en een Swim for the Roses. Tevens vind het fiets evenement Uphill Challenge plaats op 21 januari.

Het sportieve evenement Ride for the Roses, dat al sinds 2005 op Curaçao word georganiseerd, heeft twee doelen. Ten eerste wordt er zo veel mogelijk geld ingezameld, wat het Prinses Wilhelmina Fonds hard nodig heeft om de Curaçaose kankerpatienten te kunnen blijven ondersteunen. Het tweede doel is ook erg belangrijk: het creeëren van awareness omtrent de ziekte kanker op Curaçao.

Fietsen
Het fietsgedeelte van de tocht is veertig of zestig kilometer over de geasfalteerde openbare weg. Voor degene die dit toch iets te heftig vinden en voor kinderen is er een Fun route, die voert over Punda en over de pondjesbrug. Voor de ware mountainbikers is er een lastig, maar mooi off-road mountainbike parcours afgezet van twintig kilometer. Al deze parcoursen zullen leiden naar Wet ‘n Wild op het Seaquarium beach.

Zwemmen en lopen
Het zwemgedeelte is een veilige openwater-swim van ruim 2,5 kilometer vanaf Zanzibar naar Wet ‘n Wild. Het loopgedeelte is een wandeltocht vanaf het Brionplein naar de finish bij Wet ‘n Wild, waarbij deelnemers de keuze hebben tussen de hoge Julianabrug (tien kilometer) of de drijvende pondjesbrug (zes kilometer).

Programma
Op 29 januari begint de Walk for the Roses om 7.00 uur vanaf Brionplein. Een uurtje later, om 8.00 uur, begint de Ride for the Roses vanaf Wet ‘n Wild. Tussen 8.00 en 10.00 uur zullen de meeste mensen aankomen, fietsend of lopend, op de parkeerplaats van Mambo beach. Vanaf 9.00 uur is er een braderie op het strand van Wet ‘n Wild, terwijl er vanaf 10.00 uur ook entertainment op podium staat. Om 12.00 uur begint de Swim for the Roses vanaf Zanzibar. Tussen 12.45 en 13.30 zullen de meeste zwemmers aankomen bij Wet ‘n Wild. Om 15.00 is het grote sport evenement afgelopen.

Uphill Challenge
Sinds 2009 word ook de Uphill Challenge georganiseerd. Hier krijgen deelnemers vier uur de tijd om zoveel mogelijk maal met een fiets de beruchte helling van Fort Nassau te beklimmen. Geld word ingezameld doordat deelnemers zich individueel of als team kunnen laten sponsoren door familie, vrienden of bedrijven. Vorig jaar waren er rond de 4000 deelnemers en de opbrengst was meer dan 400.000 gulden. Deze keer zal de Uphill Challenge worden gehouden op zaterdag 21 januari bij Fort Nassau.

3 reacties op “Fietsen, lopen en zwemmen tegen kanker”

 1. Ook dit jaar zijn de CIOS-studenten uit Nederland weer van de partij!
  Wij komen samen met onze kampioenen van Special olympics uit Curaçao!
  We hebben er zin in! Tot 29 januari allemaal!

 2. Volgens mij met wat jij aankaart verhoog je de kans op hart en vaat ziektes… 😉

  Daarnaast zijn stress en frustraties een grotere factor om een vreselijke ziekte zoals kanker te krijgen… dus ontspan eens meer en kom eens achter je computer vandaan. Dan krijg je tenminste een realistische kijk op het leven.

  Ook al zou men veel gaan fietsen, het blijkt dat mannen een verhoogde kans hebben op teelbalkanker als ze fietsen… dus Ferd in dat geval ga ik ook liever door de McDrive met een auto dan met een fiets 😉

 3. Prima event voor een goed doel ter bestrijding van een verschrikkelijke ziekte. Waar de Curacaoenaar zich wel erg vatbaar voor maakt door, niet geremd door een al aanwezig gigantisch overgewicht, McDonalds, Burger King, Pizza Hut en KFC te blijven bezoeken.

  Soms weet ik niet welke rij langer, die bij de Girobank op de dagen dat onderstand betaald wordt of die bij de McDrive, want zonder te hoeven opstaan je vette hap binnenhalen in natuurlijk helemaal makkelijk.

  Maar gelukkig doen we bij de Triple Quarter Pounder en Biggie Size Fries wel eeen DIET coke!