• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

waterballet_groepCURAÇAO – Ouders, kinderen en andere geïnteresseerden kwamen zaterdag 20 februari kennismaken met waterballet. Er werden demonstraties gegeven in het Rifzwembad en de ‘Curaçao Shark Aquatics’ club gaf tussen 10.00 en 11.30 uur ‘s ochtends ook proefles aan de jongeren die wilden leren.

“Synchroonzwemmen is voor alle leeftijden”, vertelt trotse moeder Sylvia Middelhof. “Het is goed voor je lichaam en voor je hersenen. Je moet je goed concenteren om de routines te onthouden en fysiek sterk zijn om ze uit te voeren. Teamwork is ook heel belangrijk want je moet vaak samen een routine doen in het water”, gaat Middelhof verder.

Wedstrijden
“Ik zeg altijd dat iedereen mee kan doen met synchroonzwemmen. Ik bedoel dan iedereen tussen 6 en 99 jaar”, aldus trainer Neyla Diaz. “Wij geven les aan de hand van het Canadese ‘Star Program’. Het is een systeem waarin je heel snel leert en ook diploma’s behaalt. Iemand die vandaag begint kan rond december al mee doen met wedstrijden.”

Prachtig uitzicht
“Het Rifzwembad is echt een uitskekende locatie. Er wordt gezegd dat in de toekomst het zwembad weggehaald wordt en dat zou heel jammer zijn. Iedere Curaçaoënaar heeft recht op zo’n prachtig uitzicht met cruiseschepen op de achtergrond. Toeristen komen vaak hier ook kijken en zwemmen”, zegt Diaz. “Ik hoop dat ze het zwembad nooit weghalen.”

Meer informatie
Voor meer informatie over synchroonzwemmen en de Curaçao Sharks Aquatics, kun je bellen naar Neyla Diaz (738-6131, 511-2995) of Saskia van der Hout (869-9997). E-mails kunnen gestuurd worden naar neyladiaz@gmail.com of saskia_vdhout@hotmail.com.

www.versgeperst.com