• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Federashon di Beisbol Kòrsou (FEBEKO) heeft er voor gezorgd dat Curaçao het lidmaatschap krijgt van internationale honkbalorganisaties International Baseball Federation (IBAF) en Confederacion Panamericana de Beisbol (COPABE).

Zaterdag hebben alle aangesloten leden, inclusief de voormalige Nederlandse Antillen, tijdens het algemeen congres van de IBAD in Dallas 35 wijzigingen in het statuut van de organisatie aangenomen. Dit was voor Curaçao heel belangrijk, omdat deze wijzigingen Curaçao de ruimte bood om lid te worden. Ook kunnen ze nu blijven deelnemen aan alle evenementen die de IBAF organiseert.

Betere kansen
Vrijdag vond de algemene vergadering van de COPABE plaats. Bestuurslid Thaikaidzwa Doran van Curaçao heeft hier de post van “Vokal” gekregen. Dit houdt in dat hij een woordvoerder van het Caribisch gebied is bij COPABE. Door deze post krijgt FEBEKO een betere kans om de ontwikkeling van honkbal, lokaal en in de regio, te blijven steunen door middel van materiaal, technische hulp en andere mogelijkheden die vanuit COPABE worden geboden.

Toernooi
FEBEKO heeft ook de uitnodiging gekregen om toe te treden tot de Zuid-Amerikaanse Honkbal Confederatie (CONSUBE), wat de lokale spelers van Curaçao toegang biedt tot deelname aan het sporttoernooi ‘Juegos Bolivariano’ dat in 2013 in Chili zal worden gehouden. In het verleden heeft het team van de Nederlandse Antillen al deelgenomen aan dit toernooi.

www.versgeperst.com