• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curaçaoënaar Cor van Aanholt is tijdens de vijfde Elective General Assembly van de World Olympians Association (WOA) gekozen om plaats te nemen in het bestuur van de Executive Committee. Voor het eerst is iemand met een Nederlands paspoort zo hoog in de top  doorgedrongen.

In het Olympisch museum in Zwitserland kwamen een record aantal delegatieleiders uit 124 landen bijeen. Het gezelschap bestond uit leden van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), wereldkampioenen en Olympische medaille winnaars.

Nieuw bestuur
Jan Boutmy van Curaçao was namens de voormalige Nederlandse Antillen aanwezig als vertegenwoordiger. Tijdens deze bijeenkomst werden verschillende Olympische aangelegenheden behandeld. Tot slot werd de bijeenkomst afgesloten met het kiezen van een nieuw bestuur voor de komende vier jaar. Uit een groep van 32 voorgedragen kandidaten mochten de 124 delegatieleiders een bestuur van negen personen kiezen.

Potentie
Van Aanholt is door de delegatieleiders verkozen tot lid van het nieuwe bestuur. Tijdens zijn speech benadrukte Van Aanholt de potentie die de World Olympians Association in zich heeft. “Ik zie het als een uitdaging en mijn taak om de WAO verder te structureren en te professionaliseren.”

Wereldkampioen
Van Aanholt is wereldkampioen zeilen met een gouden medaille op de Centraal Amerikaanse Spelen in 1998. Daarnaast werd hij vierde op de Pan Amerikaanse Spelen in 1999 en was vaandeldrager tijdens de Olympische Spelen van 2000 in Sydney. Met Boutmy richtte hij in 2003 de Olympians Association Netherlands Antilles (OANA) op. Beiden waren ook verantwoordelijk voor het plaatsen van een Olympians Monument op het vliegveld Hato in 2010.

7 reacties op “Curaçao in bestuur Olympische Spelen”

 1. Fantastisch. Als er 1 manier is om Curacao ooit als zelfstandig land aan de Olympische Spelen mee te laten doen, dan is het wel iemand in het bestuur hebben die er vandaan komt en uberhaupt weet waar het ligt. Gefeliciteerd familie van Aanholt en op de langere termijn gefeliciteerd Curacao.

 2. Ik begrijp een paar gefrustreerden hier wel, omdat Curacao nooit als zelfstandig land aan de grote Olympische Spelen zal mogen meedoen. Nog steeds worden er bakken met geld tegenaan gegooid om het onmogelijke te bereiken dus wederom een enorm gezichtsverlies wereldwijd door deze regering van Curacao bij de wel aangesloten landen, die wel mogen meedoen. Het IOC heeft geldmiddelen genoeg om de rechtszaken van Curacao te weerstaan.

 3. Hey Ferd, dat jij niets in je leven hebt bereikt, doet niet af van prestaties van mensen die wel wat bereikt hebben.
  qoute Ferd: “Laten we de presataties van mijnheer van Aanholt nu ook weer niet overdrijven, want het betreft toch een elitesport die buiten Jan Sofat nergens bedreven wordt, dus dan wordt je snel kampioen”

  1. We hebben het hier over een wereldkampioen en niet over een lokaal kampioenschap. Een wereldkampioenschap in een groot veld van internationale zeilers met professionele begeiding, waarin een Curacaosche zeiler, zonder begeleiding, bovenaan komt.
  2. Pan Amerikaanse spelen is voor de Olympische spelen het hoogst haalbare wat een atleet kan behalen.
  3. Elite sport of niet, jezelf meten met de beste in de wereld en bovenaan eindigen is altijd bewonderingswaardig.

  Doordat je weer eens hebt laten zien, hoe weinig kennis je eigenlijk in huis hebt, maar schrijft alsof je de wijsheid iin pacht hebt, kunnen de meeste VP-bezoekers weer niets anders doen dan hun schouders ophalen nadat ze je huzaren-stukje hebben gelezen.

  Als ik je was zou ik zou mijn naam weer snel veranderen, anders leest niemand je meer.

  Een dikke brasa voor je, (volgens mij heb je het nodig)

 4. Laten we de presataties van mijnheer van Aanholt nu ook weer niet overdrijven, want het betreft toch een elitesport die buiten Jan Sofat nergens bedreven wordt, dus dan wordt je snel kampioen. Vergelijk het met korfbal waar Nederland jaarlijks wereldkampioen in wordt omdat het een sport is die, zodra je de Nederlandse grens oversteekt, bij niemand bekend is.
  Verder vind ik het een onverstandige move om deze positie te accepteren, want Curacaose bestuurders worden altijd geassocieerd met corruptie, met dank aan onder andere Schotte, Constantia, Cooper en Godett.

 5. @Cor,
  Oprechte felicitaties. Een voorbeeld van de wijze waarop sport verbroederd en geen discussie of je nu NL of YU bent, je bent gewoon een voorbeeld voor topsportief gedrag en inzet voor sporters ongeacht gezeur over politieke kleur, afkomst etc. etc , etc.
  GA ZO DOOR, we zijn trots op je!

 6. bryan. je weet hier niets van dus hou dit soort nietszeggende opmerkingen voor je. Reageer eens op de inhoud, ipv negatieve reacties richting Nederland. Ben je gefrustreerd?
  Dit is een hele prestatie, om trots op te zijn. Heb je weleens gezien wat dhr. Van Aanholt voor de Curacaose sport en sportjeugd betekend? Informeer jezelf eerst beter voordat je met je vooroordelen dit soort reacties plaatst.

 7. En nu is hij gelijk een nederlander nu wordt door de nu door de nederlanders gezien als een nlder ddie hoog in het bestuur zit