• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – ‘Rugby voor iedereen’ is het motto van de Curaçaose Rugby Federatie (CRF). Daarom is er zondag om 17.00 uur een speciale introductie training voor dames op het veld van CVV Willemstad. Het gaat goed met rugby op Curaçao, en daarom wilt CRF graag uitbreiden met damesrugby.

Er zijn al verschillende dames actief in de rugbysport op Curaçao, maar van een lokale competitie kan er nog niet gesproken worden. Gely Eustatius en Vianelly Raven speelde in juli nog mee met de Caribs Select, een selectie van Caribische rugbyspelers.

Wedstrijden en toernooien
Er zijn vrij weinig uitdagingen geweest op het gebied van rugby. Hier zal nu verandering in komen, want voor 24 en 26 februari staan er twee officiële interlandwedstrijden op het programma. Het gaat om uitwedstrijden tegen St. Lucia en Barbados. In april is het Beach Rugby toernooi aan de beurt, met een speciale dames poule. In juni is er tevens het internationale Rugby Sevens toernooi, met teams uit Europa, het Caribisch gebied en Zuid-Amerika.

Training
Meer dames die van rugby houden zijn dus van harte welkom in het team. Vanaf januari is er zelfs een speciale dames bondscoach aangesteld. Tot die tijd hopen de dames dat er veel meiden afkomen op de introductietraining op zondagavond. Vanaf 17.00 uur zijn alle dames welkom bij CVV Willemstad. Deelname is gratis. Vergeet niet een korte broek, een stevig shirt en sportschoenen aan te doen! Voor meer informatie bel met telefoonnummer 515-3375.

www.versgeperst.com