• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Na anderhalf jaar voorbereiding heeft boksschool Jab Jab Kòrsou deze week officieel haar deuren geopend. Op het eiland gebeurt er van alles in de vechtsport maar een boksschool waar professioneel les wordt gegeven was er nog niet.

Boksen is een echte volkssport. Ruim dertig jaar geleden was boksen één van de meest populaire sporten op Curaçao, maar dat werd begin jaren ‘80 steeds minder. Jab Jab Kòrsou is een laagdrempelige boksschool die toegankelijk is voor jong en oud, man en vrouw.

Nieuw leven
“We horen van veel jongeren dat er zo weinig te beleven valt op het eiland. Toeristische attracties en commerciële sportscholen zijn te duur en de gesubsidieerde sporten zijn vooral teamsporten. Onder andere om die reden willen we boksen weer nieuw leven inblazen, vooral voor diegenen die niet zoveel te besteden hebben”, aldus Martina Doevelaar, voorzitter van de stichting die de boksschool ondersteunt.

Afleiding
“Daarnaast is boksen ook een olympische sport. Wij hopen dat Jab Jab Kòrsou in de toekomst kan bijdragen om een Curaçaoënaar op het olympische erepodium te krijgen, want er is talent genoeg”, gaat Doevelaar verder. “Veel mensen hebben de indruk dat boksen een agressieve sport is, maar boksen is juist een goede afleiding voor de mensen die dat nodig hebben. Boksen vergroot het concentratievermogen en het zelfvertrouwen.” Jab Jab Kòrsou ligt aan de Guaraniweg (Grootkwartier), tegenover Tropical Garden.

 

2 reacties op “Boksschool geopend”

  1. Het werd tijd

  2. Had Gerrit geen tijd om de eerste klap uit te delen?
    Of hadden ze zijn maat wanten niet?