• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –  Er is een einde gekomen aan het kwalificatietoernooi in Cartagena voor het Jeugdwereldkampioenschap honkbal. Curaçao is met twintig lokale spelers de strijd aangegaan tegen professionele teams.  Na drie maanden voorbereiding hebben ze goed werk geleverd.

In 2008 begon Federashon die Beisbol di Korsou (FEBEKO) de visie voor het bevorderen van de honkbalsport naar internationaal niveau. Dit deden ze met de Dobel A selecties en de nationale jeugd. Na drie jaar staat Curaçao op nummer negentien van de wereldranglijst van de International Baseball Federation (IBAF) die bestaat uit 74 landen. Dit is gedaan met de vertegenwoordiging van in totaal acht selecties, met een begroting van 50.000 gulden gemiddeld voor elke reis.

Kansen
Met deze reizen hebben verschillende lokale sporters de kans gekregen om als honkballer aan het werk te gaan in Italie, Nederland, Australië en zelfs een professioneel contract te tekenen. Met dit geld heeft de nationale selectie van Curaçao in juli dit jaar, onder leiding van de ex-professional Johnny Balentina, in Nederland gewonnen van de Cubaanse selectie.

Goed werk
Ook hebben ze een goed optreden laten zien tijdens de World Port Tournament in Rotterdam. Curaçaose kinderen tussen de zestien en achttien jaar hebben, onder leiding van Richard Obispu en een groep Curaçaose coaches, scouts in Cartagena versteld doen kijken van hun vaardigheden.

 

www.versgeperst.com