• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Voor de vierde keer werd gisteren de Nieuwe Haven afgesloten voor motorvoertuigen vanuit Saliña of Parera. In tegenstelling tot de afgelopen keren dat de haven werd afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, werd de gelegenheid om er te sporten dit keer goed benut.

Donderdag werden er al grote spotlights geplaatst langs de route zodat sporters in de vroege ochtend en avond al konden sporten. In de drie kilometer lange straat werd gisteren in de ochtend al vroeg les gegeven door een dansschool. Naast het dansen werd er de hele dag hardgelopen, gefietst en genoten mensen van een potje spinning, vissen of zumba.

9 reacties op “Sporten bij de Nieuwe haven”

 1. Ach ,ik vindt het in principe wel een goed idee,maar er wordt nog te weinig gebruik van gemaakt .In verband met een stom foutje van het seos was ik een paar jaar geleden in Bogata.daar was dat ook zondags ingesteld en is daar idd een groot succes.Maar ja wel een miljoenen stad en dat terwijl ik in die 2 weken hooguit 10 te dikke mensen heb gezien.Kan niet zeggen of dat door die wekelijkse sportdag komt. De gene die nu op Curacao aan het sporten zijn sporten toch al.Waar het voor opgezet is voor al die te dikke mensen een beetje in beweging te laten komen,denk ik dat er maar weinig interesse is .Mannen hebben geen problemen met dikke vrouwen hier en andersom grotendeels qua aanzien,vrouwen denken zelfs dat ze mooi zijn als ze dik zijn.
  Is ook een beetje de cultuur,waar ik geen problemen mee hebt maar denk daarom dat het niet een echt succes wordt.

 2. @ Henk hahahahaahah.. Lomitu batata met tur kos ariba.. hahahaahahahahahah kan niet bij komen van het lachen! Grappig!

 3. Ik heb een bloedhekel aan Schotte en zijn al even corrupte partijgenoten, maar ere wie ere toekomt: dit was een top idee van hem.

  Ben alleen bang dat de trukki pans hier snel business ruiken waardoor dankzij de vette lomito en batata tur kos ariba binnenkort de toch al aan obesitas lijdende Curacaoenaar niet beter wordt van een dagje Emancipatieboulevard.

 4. @ Wong,

  EN daarna… niet meer beschermd.. hoe houd je het in zo’n geval leuk?

  Dit is korte termijn denken.. kom met betere oplossingen zodat jij en je kinderen overal kunnen sporten en tegelijkertijd veilig kunnen voelen….

 5. Leuk, positief en ZOOO gezellig ! Politieke actie of niet MIJN kinderen en ik vinden het ZOOO leuk ! Voor ons centraal gelege, leuk en beschermd. GOED ZO, pluimpje hiervoor !

 6. tegen betaling wil ik daar wel even rondwandelen. trouwens, ook een prima plek om de honden uit te laten….lekker rustig!

 7. Dit alles is niets meer als een politieke stunt waar weer veel geld mee verdwijnt. De onzin wat hier tentoongesteld wordt is duidelijk een verkapt beeld waar mensen nauwelijks te zien zijn en die er komen alleen komen om hun eigen sportego te strelen. Als men werkelijk gezond wil doen is dat te doen op het gehele eiland! En waar veel betere gezondere lucht aanwezig is als wat hier je voorgehouden wordt. Het is gewoon een ‘show off’. Weer een handeling waarbij duidelijk is dat onze belastingcenten gebruikt worden voor politieke acties. Als we dat zouden opsparen zouden we blijvende fietspaden en wandelpaden kunnen crieeren waar iedereen profijt van zou hebben over het hele eiland, niet alleen voor een klein groepje egotrippers en hun politiek.

 8. Initiatief is wel oké, maar respons heb ik mijn twijfels over!!
  Wie “checkt” participatie.
  meten=weten
  Laat een paar sportstudenten (als studie-opdracht) een hele dag observeren en tellen, dan weet je exact hoe verloop is!!

 9. Hele dag? Toen ik er langsreed waren er meer politiemannen dan andere mensen.