• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Nederlands Olympisch Comité heeft vrijdag een oriënterend bezoek gebracht aan Bonaire. Chef de Mission, Maurits Hendriks, heeft Bonaire op het oog als locatie om het Olympic Team Netherlands voor te bereiden op de Olympische spelen in 2016 die in Rio de Janeiro zullen plaatsvinden.

Het klimaat en het geringe tijdsverschil met Rio de Janeiro, maken Bonaire tot een goede en interessante locatie. Hendriks heeft vrijdag gesprekken gevoerd met de gezaghebber van Bonaire Glenn Thodé, gedeputeerden Silvana Serfilia en James Kroon en het bureau van de Rijksvertegenwoordiger. Daarnaast zal Hendriks de komende tijd hotels en sportfaciliteiten op het buureiland bezoeken en in gesprek gaan met deskundigen uit de lokale sportwereld.

12 reacties op “Bonaire goede plek om voor te bereiden”

 1. Met de uitspraak van de rijksministerraad waarbij gesteld wordt dat ze het onderzoek naar integriteit afwachten heeft Donner de handtekening gezet op de doodskist van Curacao. Donner voelt zich kennelijk de intiligente regen,t die zijn taktische zet doet op het schaakspel. Beste heer Piet Hein Donner je laat ons hier gewoon rotten als dat eerdere regenten voor je hebben gedaan in de Molukken. De geschiedenis herhaalt zich weer eens!
  De bevolking heeft zich in een referendum uitgesproken voor een band met Nederland. De huidige regering op Curacao doet precies het tegenovergestelde! Voor mij ben je een lafaard!

 2. @Juny@ Ja gelijk heb je, maar toch als tweederangsburgers. Hele mooie sport accommodaties waar de Bonairiano niet welcome is.

 3. @DKBM , en toch zullen ze het er veel beter hebben dan de YDK.. die naar nivo Haiti afdaalt!

 4. @Pipa@ , Bonaire zal “Korsou” in alle opzichten voorbij gaan, maar allen de makambas zullen er van profiteren. En alle Bonairianen die worden tweederangsburgers. dus!!!!! Keep on Dreaming.

 5. Ik denk niet dat sporters zich willen voorbereiden op een eiland waar politieke lieden het hebben over terugsturen van nederlanders in lijkzakken..

 6. Ha ha,waar maken jullie je druk over,natuurlijk kan Bonaire dit gemakkelijk aan!
  Tegen die tijd hebben we veel meer facaliteiten als Curacou.
  Misschien zal er een vriendschappelijk gebaar naar jullie worden gemaakt maar Bonaire
  heeft de binnenkomer.
  Ja het kleine Bonaire zal het grote land Curacou in alle opzichten voorbij streven.

 7. Als ik stilletjes mag hopen lijkt mij nog altijd de beste oplossing dat toch alle eilanden samen werken naar deze mogelijkheid.

  Curacao is inderdaad niet zo groot maar biedt wel bepaalde faciliteiten welke ze niet op Bonaire hebben, dat heeft Aruba dus ook. Op bonaire zouden veel faciliteiten gebouwd moeten worden om de sporters eventueel te kunnen accomoderen maar ook te laten sporten.

  Dus kortom wat @Beer ook zegt en de rest min of meer ook samenwerken in deze dat is de sleutel.

  en die hulp zal hoe raar dat dan maar weer klinkt uit Nederland komen op het op te zetten als het door gaat.

 8. @Jeroen.. beschaafd openbaar bestuur.. je moest eens weten! En daarnaast zijn er gewoonweg geen faciliteiten.. ik wens ze succes! Maar aan de andere kant gun ik het ze ook, Curacao heeft al zo veel en doet al zo veel dus laten we solidair wezen. Good Luck Bonaire!

 9. @ John, Curacao is niet zo groot. Bonaire en Curacao zijn beide niet erg groot alleen heb je op Bonaire een beschaafd Openbaar Bestuur en dankzij Nederland zijn daar ook fatsoenlijke afspraken te maken.

 10. @John, Tja Curacao wil niet samenwerken met de koloniserende makambas en wil liever onafhankelijk worden… Je kan niet alles hebben he!

 11. Dit zou een goed gebaar zijn. Laten ze op Bonaire hun trainigskamp opslaan!
  Werk samen, combineer het met Aruba ook.

 12. Oja het zal toch niet zo zijn dat het kleine Bonaire het land Curacao voorbij loopt op sport gebiedt…..