• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het kwalificatie toernooi voor het Wereld Kampioenschappen 2012 is ten einde gekomen voor het Curaçaose honkbalteam. Ondanks de overwinning van gisteren tegen het team van Brazilië met een eindstand van 5-4, overleefde Curaçao de poule fase niet.

Van de vijf wedstrijden wisten de honkballers twee wedstrijden te winnen. De eerste twee wedstrijden verloor Curaçao tegen Venezuela en Panama. Daarentegen won het team met 5-1 van het honkbalteam van Guatamala. Om door te gaan naar de volgende ronde moesten de Curaçaoënaren winnen van de Canadezen maar helaas heeft de Curaçaose selectie deze wedstrijd niet gewonnen, waardoor plaatsing voor de volgende ronde in rook opging.

6 reacties op “Geen WK voor Curaçaose honkbalteam”

 1. Verlies steeds in laatse fase game:
  Mental kwestie (ook voetbalteam kwam steeds in laatste fase van game in problemen)!
  Veel ego-tripperij maar toch weing doorzettingsvermogen. Is misschien wel illustratief voor mentaliteit en gebrek aan begeleing op psychische vlak??? Macho’s stoppen snel bij vermeend resultaat MAAR de echte sporters gaan door “tot het gaatje”!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Lieve Henk Westenbroek en vv
  Volgens mij hebben jullie die Panamerikaanse Baseball Kampioenschap in Cartagena de Indias, Colombia niet live gevolgd. JULLIE REACTIE KLOPPEN NIET !

  De Curacaose Junioren(AAA) team heeft JUIST een ‘ FANTASTISCHE ‘ prestatie geleverd, op de Panamerikaanse Baseball Kampioenschap. JAMMER dat jullie die kampioenschap niet hebben gevolgd. De Curacaose team heeft twee wedstrijden verloren, tegen Venezuela en Panama in de laatste inning op een onbegrijpelijke manier. Echt onbegrijpelijk, maar zo is baseball !

  De Curacaose team heeft laten zien dat er nog meer talenten op Curacao zijn die gecontracteerd kunnen worden door de Major Leagues teams. Komende tijd gaan we horen hoeveel van deze jongens echt zijn gecontracteerd om professionals te worden.

  Uiteindelijk de teams die naar de U18 WK Korea 2012 gaan zijn; Kampioen USA, Canada, Venezuela en Panama.

 3. Nederland wel wereldkampioen, Curacao niet eens gekwalificeerd voor het WK. Laat iedereen die zegt dat Curacao zo belangrijk is voor het Nederlandse honkbal eens snel met beide voeten terug op de grond keren.

  Nos mes por? Nos mes por nada!

 4. Hadden ze niet wat meer samenwerking met Nederland moeten nastreven? Nee… wij kunnen alles wel helemaal alleen. Samenwerking met Nederland, dat is voor dat muffe Aruba, niet voor Curacao. Was dat niet minister Jansen die zei dat Curacao eigenlijk de wereldkampioen was.
  Boontje en zijn loontje.

 5. Net gelezen op facebook, dat iedereen het maar even weet:

  FYI,
  Comment by Omayra Leeflang on Facebook

  300.000,00 euro”s voor de smokescreen van Gerrit Schotte door TI, terwijl de jeugdige honkbalspelers die in Colombia hebben gespeeld in Cartagena, met een busrit van 15 uren naar Medellin moeten om het vliegtuig naar Curacao te halen. Er was geen geld voor een vliegtuig naar Medellin. Minister van sport is afgereist naar Colombia om de wijkaanpak daar te bekijken. Mas serka di bo -:))

 6. Een paar weken geleden was onze regering in alle staten met het behalen van het kampioenschap door Nederland waar o.a. een aantal Curaçaoenaars meespelen, ben benieuwd of zij (onze regering) ook naar Hato afreist om ons eigen team te verwelkomen. Of is hier niet genoeg glorie te behalen, ik denk dat ik het al weet.