• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Vanuit de honkbal en sportwereld is geschokt gereageerd op de moord op honkballer Gregory Halman (24). De Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond spreekt van een drama en een enorme schok voor iedereen. Halman werd gisterochtend doodgestoken in Rotterdam.

Ook Amerika rouwt om het verlies van de sterspeler. “CBS en Foxnews hebben het nieuws al opgepikt. Het ging natuurlijk om een enorm talent, afgelopen jaar had hij nog twee homeruns geslagen en hij kwam voor op alle talentenlijstjes”, aldus NOS-correspondente Jacqueline Eckmann.

Tragisch
De Amerikaanse Major League  treurt om de jonge honkballer.”Het droeve nieuws over zijn tragische dood heeft ons diep geraakt. Greg was bezeten van honkbal en wilde zijn passie voor het spelletje heel graag delen met anderen om de populariteit van de sport in Europa te bevorderen. We zullen hem zeer missen”, zei Michael Weiner, directeur van de MLB-spelersbond, op de website van de Mariners. De afgelopen zeven jaar speelde Halman in de VS bij de Seattle Mariners.

Ruzie
Het broertje van de honkballer, Jason Halman (22), zit vast voor verhoor. De twee broers zouden gisterochtend ruzie hebben gekregen over een radio die te hard stond. Halman is in Haarlem geboren maar heeft Antilliaanse roots. Zijn Arubaanse vader, oud-international Eddy Halman, speelde op Aruba op hoog niveau honkbal. Hij kwam in 1979 uit voor het Nederlandse honkbalteam en won toen de Europese kampioenschappen.

www.versgeperst.com