• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curaçaose atleet Brian Mariano heeft gisteren een bezoek gebracht aan Premier Gerrit Schotte. Toen Schotte te horen kreeg dat Mariano op Curaçao was, nodigde hij hem uit voor een officieel bezoek. Ze bespraken zijn resultaten en de races die Mariano in 2012 gepland heeft.

Mariano is momenteel op Curaçao om zich voor te bereiden op de 60 meter die hij in maart zal lopen op de wereld indoor kampioenschappen in Turkije. Voordat hij dit doet zal hij eerst zijn persoonlijke record op de 60 meter in februari verdedigen tijdens het Nederlandse indoor kampioenschap.

Focus
De atleet vervolgt dan zijn race naar Finland waar hij in juli deelneemt aan het Europees kampioenschap op de 100 en 200 meter. Mariano liet tijdens het gesprek met Schotte weten dat dit de drie afstanden zijn waar hij zich op zal focussen. Van vrijdag tot en met zaterdag traint hij onder andere in het SDK stadion.

Internationaal niveau
De premier liet weten dat ondanks de atletiekstructuur van Curaçao nog niet op international niveau is, mensen als Brian Mariano en Churandy Martina er toch in slagen om internationaal ver te komen. Dit is een reden waarom er volgens de premier een beurssysteem moet komen waar sporters die een bepaald niveau halen, automatisch inrollen.

‘Lopen onder de Nederlandse vlag’
Mariano en Schotte spraken ook over het onderwerp: ‘lopen onder de Nederlandse vlag’. De premier heeft al diverse discussies gehad met verschillende organisaties over een manier waarop Curaçaose sporters in het buitenland onder de vlag van Curaçao kunnen deelnemen.

2 reacties op “Brian Mariano bezoekt premier Schotte”

  1. Ik zag vanmorgen een foto van Brian Marano in het Antilliaans Dagblad waarop hij uitvoerig zijn tatoeages toont. Als dit dan de rolmodellen zijn die Curacao moeten promoten in het buitenland dan ziet de toekomst van het eiland er niet goed uit.
    Wat mij betreft gaan dit soort lieden snel met de muziek mee (muziek van de Prestige band uiteraard).

  2. Laat Schotte maar handen schudden, van miss Spreekalleenpapiamentu via de koningin tot Obama, want zolang zijn handen aan het schudden zijn, zijn ze even niet zijn zakken aan het vullen.