• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Antilliaanse jeugdzeiler Dennis van den Berg heeft mooie prestaties geleverd in Argentinië. In het weekend van 13 en 14 februari wist hij de tweede plaats te veroveren tijdens de Junior League ‘Semana de Mar del Plata’. Nu volgt het Zuid-Amerikaans Laser kampioenschap.

Alhoewel Van den Berg evenveel punten had als de nummer één van de junioren, werd hij tweede in de ‘Laser Radial’ klasse en eindigde hij op de vierde plaats in het algemeen klassement. De nummer één van de junioren eindigde als derde in het algemeen klassement. De eerste plaats in het algemeen klassement werd veroverd door Olympisch zeilster Cecilia Caranza Sarolli.

Goud
“Dennis ging voor goud en gezien de punten was hij gelijk aan goud”, aldus Ninette van den Berg, moeder van Dennis. “Dennis is uiteindelijk tevreden omdat het voor een Antilliaanse zeiler een hele goede prestatie is om tussen de Argentijnen in de top te varen”, vertelt van den Berg verder.

Nationale team
Gedurende de aankomende twee weken gaat van den Berg meetrainen met het nationale team van Argentinië. Hij werd uitgenodigd door de nationale coach van Argentinië om zich samen met Cecillia Caranza Sarolli voor te bereiden op het Zuid-Amerikaans Laser kampioenschap, begin maart in Brazilië. Van den Berg zal in de Laser Radial klasse zeilen en de Nederlandse Antillen vertegenwoordigen.

Nederland
Na de wedstrijden in Brazilië, reizen Dennis en zijn Argentijnse coach Leslie Jenkins naar Nederland. Daar gaan zij zich voorbereiden op de Antilliaanse selectie wedstrijden. Deze wedstrijden worden in Nederland gezeild van 13 tot en met 16 mei tijdens de Nederlandse Jeugd Regatta in Workum.

Zeiler Dennis van den BergDennis van den Berg met zijn gewonnen prijzen in Mar del Plata, Argentinië.

www.versgeperst.com