• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  CURAÇAO – De nationale rugby selectie van Curaçao heeft afgelopen weekend deelgenomen aan het internationale Nacra Sevens Tournament in Barbados. Tijdens dit toernooi vinden de kwalificatierondes plaats voor de World Series. De selectie heeft in Barbados boven verwachting gepresteerd.

  Het team van bondscoach Rob Perry was in de eerste wedstrijd tegen St. Lucia het sterkte en was het speler Jonathan die de eerste try voor Curaçao scoorde. Helaas verloren de Curaçaoenaars ondanks dit goede spel met 15-5. Dit verlies is voornamelijk te wijten door het gebrek van aan internationale ervaring.

  Sterk samenspel
  De tweede wedstrijd tegen regend kampioen Guyana werd ook verloren met een stand van 45-0. Maar dat nam niet weg dat er vier spelers van Guyana nodig waren om rugbyer Junny ‘Prinses’ Fidanque tegen te houden. Dit leidde helaas niet tot een try. De derde wedstrijd zag er beter uit en werd gespeeld tegen de Britisch Virgin Islands. Door het sterke samenspel en verdedigingswerk wisten de curaçaoënaren de wedstrijd te winnen met 5-14 en zorgde voor een derde plek in de poule.

  Startblokken
  Op de tweede dag van het toernooi kwam Curaçao niet goed uit de startblokken maar dat hield de rugbyers niet tegen om een tweede wedstrijd te winnen, dit keer van Truks en Caicos. De wedstrijd die daarna volgde was tegen het team van Bermuda. Spelers Torsten Pieters, Sevan Eker en Arthur Hogester speelde een sterk spel maar slaagde er niet in om de spelers van Bermuda tegen te houden met als gevolg een eindstand van 15-0 voor de Bermudianen.

  Wraak
  Curaçao speelde als laatst wederom tegen Britisch Virgin Islands en streed om een elfde of twaalde plaats in het eindklassement. De tegenstander waren uit wraak en dit was ook goed terug te zien in de wedstrijd. Zowel Curacao als BVI speelde volop in de aanval en kregen beide kansen om te scoren. Helaas verloor Curaçao en eindigde op de twaalfde plaats in de rankschikking van de zestien deelnemende teams.

  Ervaring
  De spelers zijn niet ontevreden over de eindstand maar zijn trots met resultaat en hebben daar hard voor gewerkt. De opgedane ervaring is voor onze jongens een mooie opstap naar nog meer rugby op ons eiland

  Rugby selectie Curaçao:
  1. Jonathan Kopra
  2. Arthur Hogesteger
  3. Lito dos Passos
  4. Kenneth Kik
  5. Duane Meturan
  6. Isaac ‘Black opps’ de Freitas
  7. Seva Eker
  8. Daryl Wilson
  9. Curtleyson Martis
  10. Torsten Pietersz
  11. Royson ‘Rocco’ Janga
  12. Junny ‘Prinses’ Fidanque

  www.versgeperst.com