• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Nederlandse en Curaçaose honkballers zijn vandaag door zo’n 2000 mensen onthaald in Haarlem. De selectie van coach Brian Farley werd vorige maand in Panama wereldkampioen. Coach Brian Farley en aanvoerder Sidney de Jong zijn vandaag geridderd in Haarlem.

Oranje voer met een rondvaartboot de stad in en werd officieel ontvangen door burgemeester Bernt Schneiders in het Teylers Museum. Op de Grote Markt kwamen de spelers en coaches vervolgens één voor één naar voren om bejubeld te worden door de Haarlemse honkballiefhebbers.

Lintje
“Heel bizar. Dit had ik echt niet verwacht”, zo reageerde De Jong op het krijgen van zijn lintje. De catcher is overdonderd door de aandacht die het team krijgt. “Het is fantastisch dat er zo veel mensen en media zijn. Iedereen in het team is belangrijk geweest. We hebben dit met zijn allen wel even neergezet.”

Wereldbeker
Farley toonde trots de wereldbeker aan het aanwezige publiek en zijn spelers spoten elkaar onder met champagne. De huldiging kon pas ruim 3,5 week na de gewonnen finale tegen Cuba plaatsvinden. Veel spelers komen van Curaçao en wilden eerst naar het thuisfront. De honkballers waren blij dat de huldiging in Haarlem was. “Het hoort hier gewoon thuis”, zei pitcher Rob Cordemans, belangrijk in de finale. De 37-jarige routinier is onder de indruk van de aandacht voor het team. “Dat is allemaal erg leuk. Die aandacht moet je verdienen en dat is ons gelukt.”

www.versgeperst.com