• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curaçaose rugbyselectie vliegt morgen naar Barbados voor het Rugby Sevens kwalificatie toernooi voor de World series. De mannen gaan daar in acht toernooien concurreren met de zestien sterkste landen van de wereld. De Curaçaoënaars staat een zware strijd te wachten.

Curaçao doet voor het eerst mee aan het kwalificatietoernooi en is als laagste (16de plaats) gerangschikt. Hierdoor zit het team in een zware poule met kampioen Guyana, St Lucia en British Virgin Islands. Het Curaçaose team is met zorg samengesteld: er is gekozen voor jonge spelers die met krachtige aanvallen de verdediging van de andere teams kapot moet lopen.

Ervaren spelers
Omdat de Curaçaose selectie niet heel ervaren is, zijn er rugbytalenten bijgehaald om het team bij te staan. Rocco Janga van de Utrechte rugbyclub kwam speciaal over voor dit toernooi. Kenneth Kik, die verschillende Nederlandse jeugdselectie heeft doorlopen, en Arthur Hogesteger, die in Nederland, Engeland en Zuid-Afrika speelde vallen het team ook bij.

Live
Zaterdag worden er drie poule wedstrijden van ieder 2×7 minuten afgewerkt en op zondag wordt er voor de eindrangschikking gespeeld. De wedstrijd tussen Curaçao en Guyana is zaterdag om 11.00 uur via het livestream te volgens. Ook zondag kunnen verschillende wedstrijden worden gevolgd via internet, maar welke is afhankelijk van de uitslagen.

 

www.versgeperst.com