• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

MountainbikeCURAÇAO – Nauwelijks zijn de professionele wielrenners en de honderden wielertoeristen vertrokken na de succesvolle Amstel Curaçao Race 2011 of Curaçao maakt zich op voor het volgende sportieve wielerhoogtepunt. Komend weekend wordt bij Coral Estate de nationale kampioenschap mountainbiken verreden.

Het nationale kampioenschap stond eerder gepland voor augustus in Wechi waar de Curaçaose Wielerbond (CWB) een parcours had uitgezet. De mountainbikers werden destijds al vroeg in de race geconfronteerd met onweersbuien en een wolkbreuk. Het onweer maakte de situatie te gevaarlijk waardoor de CWB zich genoodzaakt voelde de race te staken.

Ereprijzen

Komend weekend kunnen de renners bij Coral Estate op herhaling. Nu het seizoen voor de racefietsers is afgelopen, stappen de racefietsers tijdelijk massaal over op de mountainbike. Hierdoor zijn er vele kanshebbers voor de ereprijzen. Uiteraard wordt veel verwacht van Timothy Lampe. Lampe, lid van Pedal Pushers, toont zich al twee jaar de meest constant presterende mountainbiker van Curaçao.

Gyasi Sulvaran
Lampe is leider in het Girobank jaarklassement en één van de favorieten om zondag met de nationale titel naar huis te gaan. De concurrentie zal naar verwachting echter moordend zijn. Ook van Gyasi Sulvaran, die over twee maanden pas 18 jaar wordt, wordt veel verwacht de komende jaren. Of hij zondag al de macht kan grijpen, zal moeten blijken. Hij zal dan ook moeten  afrekenen met beroepswielrenner en meervoudig Curaçaos kampioen op de weg Marc de Maar.

Inschrijvingen
Het nationaal kampioenschap mountainbiken is de laatste race die meetelt voor het Girobank jaarklassement. Inschrijving is mogelijk tot en met zaterdag bij Vista Bike en Dasia Sport. Ook de mountainbikers die zich in augustus hadden ingeschreven moeten zich opnieuw inschrijven. Meer informatie is te vinden op de website.

www.versgeperst.com