• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De 17-jarige Curaçaose wielrenner Gyasi Sulvaran heeft een grote indruk achterlaten tijdens de Amstel Curaçao Race. Na afloop van de race wilde vele profs, waaronder Frank en Andy Schleck, weten wie deze gedreven lokale wielrenner is.

Gedurende de wedstrijd zat Sulvaren voortdurend bij de profs in de kopgroep en was niet bang om het kopwerk over te nemen. Sulvaran is met zijn achtste plaats de beste lokale renner in de tiende editie van de Amstel Curaçao Race en groeide uit tot een grote held tijdens de prijsuitreiking. De renner won het klassement van HBN Law als beste Curaçaose renner.

Naar Londen
Zijn jonge leeftijd is maar een getal want Sulvaren won ook het Ennia-klassement voor beste Curaçaose talent tot en met achttien jaar. De Nederlandse zakenman Gerrit Malipaard van Euro Products was zo onder de indruk van de prestatie van Sulvaran dat hij hem een reis naar de Olympische Spelen in Londen aanbood. In London krijgt de renner de gelegenheid om een kijkje achter de schermen nemen. Daarnaast is Sulvaran door Mart Smeets uitgenodigd om tijdens een uitzending over de zomerspelen van het NOS aan tafel te komen zitten.

Curaçaos talent
“Het is fantastisch hoe Gyasi heeft gereden”, vertelt bondscoach Leo van Vliet. “Hij is echt een talent en heeft zich tussen de profs laten gelden. Natuurlijk is dit niveau niet vergelijkbaar met de Tour de France, maar Gyasi is ook pas zeventien jaar. Ik ben heel blij om te zien dat de Curaçaose wielerjeugd zich zo aan het ontwikkelen is”, aldus Van Vliet.

5 reacties op “Curaçaose wielrenner valt op”

 1. Jammer dat er zo geschreven wordt over een jongen die elke dag kei en Kei hard trains om zijn doel te bereiken. @ Per : shame on you om zulke uitspraken !!

 2. * -tegen

 3. Wat een bullshit Per (nieuwe nickname?), ongelofelijk dom gelul zeg.

  En het getuigd overigens van geen respect.

  En blijf maar lekker schreeuwen achter je scherm heerlijk of niet? Zeg het tegen in die jongen (TALENT) zijn gezicht…

 4. Het is te hopen dat deze wielrenner niet zo goed wordt dat hij in het buitenland kan gaan rijden, want dan zit er no time cocaine in het frame van zijn fiets.

  Kijk naar de bandleden van Prestige met cocaine in hun instrumenten. Verbaast me overigens niet dat de zoon van een MFK lid daarbij betrokken is. Noem eens een lid van de MFK die wel schoon is.

  Moraal : haal een yu Korsow uit de mondi en het gaat mis.

 5. Dit is dus het leuke van de Amstel Curacao race!
  Je ziet het wielrennen de afgelopen jaren zo enorm groeien en kijk welke talenten er aankomen.