• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De organisatie van de Amstel Curaçao Race heeft in overleg met de sponsoren besloten om nog drie jaar verder te gaan te gaan met de race. “Dit jaar viert het evenement haar tiende editie. Nog steeds blijkt de aantrekkingskracht van de Caribische wielerwedstrijd erg groot te zijn”, aldus de organisatie.

Tijdens de jaarlijkse sponsorborrel merkte organisator Leo van Vliet dat het animo onder de lokale sponsors erg groot is. “En ook in het profpeloton willen vele renners nog steeds meegaan”, geeft Van Vliet aan.  ,,Nooit had ik gedacht dat we de tien edities konden volmaken. We staan hier echter toch en het enthousiasme is overal nog voelbaar. Daarom geloof ik ook dat de Amstel Curaçao Race nog altijd springlevend is.”

Verjaardag
In het eerste jaar kreeg de organisatie direct de steun van de internationale wielerunie UCI om op Curaçao de wereldbeker uit te reiken. Paolo Bettini was dat jaar de beste in de belangrijkste reeks klassiekers en zag een vakantie in de Caribbean wel zitten. En ook UCI-voorzitter Hein Verbruggen was bereid om de beker op het grootste eiland van de Antillen uit te reiken. Zaterdag wordt de sluitingskoers van het wielerseizoen voor de tiende maal gereden. Opnieuw staat de wereldtop aan de start en kunnen de Curaçaose talenten zich meten met de sterren uit de Tour de France.

Enthousiast
,,In eerste instantie dacht ik dat we het evenement een of hooguit een paar keer konden organiseren”, vertelt de organisator. “Maar zowel op Curaçao als in het internationale wielerpeloton bleef iedereen enthousiast. Ik had nooit gedacht dat renners voor een tweede of derde keer zouden terugkomen. Als je dan ziet dat Michael Boogerd hier al zes keer is geweest en dat Frank en Andy Schleck nu voor de zesde achtereenvolgende maal van de partij zijn, geeft dat wel aan dat we iets bijzonders hebben neergezet.”

Route
Het parcours van de tiende Amstel Curaçao Race voert na de start bij het Lions Dive-hotel via Saliña over de Julianabrug naar Willemstad, Tera Kora, Soto, Sint Willibrordus, vervolgens opnieuw de klim over de Julianabrug en dan via Punda richting de finish bij het Lions Dive-hotel. Omstreeks 13.00 uur hopen de renners daar te arriveren. De hele middag zijn er rond het Lions Dive Hotel tal van activiteiten. Via de uitzending van Radio Paradise FM, die met reporters live de koers verslaan, kan iedereen precies volgen wat er onderweg gebeurd. Bij de start en finish zijn muziek en diverse drinktentjes.

Wielerdorpje
Iedereen wordt verzocht om tijdig bij de diverse locaties waar de renners passeren aanwezig te zijn, omdat de wegen deels worden afgesloten. Overal kan men gratis kijken. Ook bij de start en de finish. Onderweg zijn er tal van interessante punten. Zo zijn er bij de bar bij De Buurvrouw voorbij Grote Berg twee tussensprints van Kooyman. Op de heenweg na vijftien kilometer en op de terugweg naar de finish na 53 kilometer zullen de renners hier sprinten. De Buurvrouw zal als een echt wielerdorpje worden aangekleed.

Sporters
Van Curaçaose zijde wordt er vooral gekeken naar Wilfrid Camelia, Brian van Rutten, Ruiggeri Pinedoe, Faisel Camelia, Gyasi Sulvaran, Daniel Gabriel Juliana en onder anderen Jendelo Paula. Zij zullen de strijd aangaan voor het klassement van HBN Law en de winnaar zal beloond worden met een bed van Swiss Sense. Natuurlijk wil ook Marc de Maar, die voor Curacao vorige week nog zegevierde op de Pan American Games, zich laten zien.

Groter
,,Het is mooi om te zien dat er steeds meer jeugdrenners op Curaçao doorbreken. In de breedte zie je het niveau ieder jaar stijgen”, concludeert Van Vliet. ,, Ik hoop dat de jonge renners zich goed laten zien in de Amstel Curaçao Race. In Europa is de Amstel Curaçao Race heel populaire geworden. Ik huur het hele Lions Dive & Beach Resort af. In juli was het hotel al helemaal volgeboekt. En ook van andere hotels hoor ik dat ze in deze periode goed vol zitten. Ik denk dat we dit jaar naar zo’n driehonderd deelnemers uitgroeien. Het wielerfeest wordt steeds groter. Al dat enthousiasme zorgt ervoor at wij ook verder gaan met het evenement. Ik ben trots dat Curaçao en Amstel Bier nu al hebben aangegeven dat ze weer drie jaar verder willen.”

10 reacties op “Tiende verjaardag Amstel Curaçao Race”

 1. Hoorde Mart Smeets op Paradise FM, stuur die man per direct terug alstublieft! Geen respect voor deze twee meter lange man. Snap niet dat Ria Visser daar indertijd voor gevallen is………

 2. @ Hans,

  Weg van de lastige Europese pers, maar wel dichtbij de gefrustreerde persoon zoals jij die met verschillende namen op deze website gefrustreerd zijn gang blijft gaan.

  Je hebt echt serieuze issues, als je zo door blijft gaan wordt je echt niet oud hoor… relax!

 3. @Josh
  Waar zit de ‘Like’ knop op dit medium.

 4. Josh, sport is strijd, en de Amstel Curacao race is dat duidelijk niet. Een stel top renners kan hier vakantie vieren, ver weg van de lastige Europese pers, rijdt in ruil daarvoor een rondje in rollatortempo en laat zich ook nog fotograferen met een paar publiceitsgeile hotemoten van sponsordende advocatenkantoren.
  Josh, loop gerust mee in de polonaise van sponsors, maar blijf wel met beide benen op de grond voor wat het sportieve aspect betreft.

 5. HvW; waar ter wereld kan je met deze topatleten ongedwongen een biertje drinken en samen lekker lullen over onze favoriete sport? Het gaat echt niet om de wedstrijd; voor niemand. Wel eens naar een criterium in NL geweest? Het is een geweldig evenement wat Curacao sowieso positief op de kaart zet. Kijk maar eens naar de sportpagina’s in de Telegraaf en AD deze dagen. Dat is moeilijk te bevatten voor geboren negatievelingen….

 6. En natuurlijk kun je andere berichten erbij zoeken, dat snap ik ook wel, maar het zou handiger zijn dat alles duidelijk wordt vanuit 1 artikel.

 7. Het parcours en de tijden worden genoemd, maar niet de dag waarop dit allemaal is. Misschien handig om nog even toe te voegen voor degene (zoals ik) die niet weten of dit zaterdag of zondag is.

 8. Curacao meent een wereldevenement in huis te hebben gehaald. De harde werkelijkheid is dat een aantal grote renners na een zwaar seizoen hier vakantie komen vieren, all expenses paid, en in ruil daarvoor een rondje om Salina rijden. Het laatste in een tempo dat zelfs Helmin Wiels met Ivar Asjes achter op de bagagedrager zou kunnen bijhouden.

 9. Nee maar het is jammer dat de belastingcenten niet op de juiste manier besteed worden….

 10. Ondanks de politiek doen we het zo slecht nog niet op Curacao!