• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Deze keer met duikinstructeur Steve Ilsley. “Mijn doel is om te genieten van het duiken. Er ook nog voor betaald krijgen, is mooi meegenomen.”


 Wat doe je hier?
“Ik werk hier als duikinstructeur bij ‘Ocean Encounters West’ . Ik ben hier sinds twee maanden en ik ben van plan om nog een jaar te blijven. Ik heb net mijn salaris opgehaald en ga zo even wat eten. Vandaag is mijn vrije dag.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Oorspronkelijk kom ik uit Engeland, daar heb ik tien jaar lang voor dezelfde baas gewerkt. Ik vond het suf en ben maar op wereldreis gegaan. Toen ik op de Dominicaanse Republiek was, kreeg ik voor het eerst met duiken te maken. Ik werd spontaan verliefd. Sindsdien ben ik nooit meer gestopt met duiken. Twee jaar geleden heb ik een certificaat gehaald om als duikinstructeur te mogen werken. Ik heb van mijn hobby, mijn werk gemaakt.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Toen ik in de Malediven was en mijn twintigste duik had. Op een gegeven moment zat ik diep onder water en keek ik omhoog. Het was net of er een donkere wolk boven mij hing. Er zwom een hele school doktersvissen. Deze duik vergeet ik nooit meer, de beste duik ooit!”

Wie is je grote voorbeeld?
“Met duiken heb je niet echt een grote voorbeeld net als met de Olympische Spelen ofzo. Maar als ik toch iemand moet noemen, dan is dat zeker weten Jacques – Yves Cousteau. Hij heeft zoveel betekend voor de onderwaterwereld.” 

Wat is je ultieme doel in deze sport?
“Eigenlijk wil ik nog heel graag op Guatemala haaien spotten. Ik was daar vorig jaar, maar  helaas was het toen geen haaiseizoen. Verder wil ik gewoon genieten en betaald worden voor het doen van werk waar ik van hou. Ik word niet gelukkig van een kantoorbaantje, dit werk is dan toch perfect?!”

www.versgeperst.com