• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Jeff James Medina GrapplingCURAÇAO – Braziliaans Jiu Jitsu is een vechtsport die zich richt op grappling met de nadruk op grondgevechten. De vechtsport werd in de jaren ’90 bekend in de Verenigde Staten doordat Royce Gracie grote successen boekte met de sport. Sindsdien is het voor veel vechters de favoriete sport.

De sport begon toen Mitsuyo Maeda, een master in Judo, emigreerde naar Brazilië en zijn judo-methodes en technieken verder ontwikkelde. Hij gaf de technieken door aan Carlos Gracie die de sport met zijn familie steeds verder perfectioneerden: Braziliaans Jiu Jitsu was geboren.

Kennis
Medina Grappling Association (MGA) organiseert volgende week seminars over Brazilian jiu jitsu (BJJ) en Grapplin. Ook vechters, die in de toekomst mee willen doen met de zogenaamde Mixed martial arts (MMA) competities, zijn meer dan welkom op de seminars. Volgens MGa blijkt steeds weer dat bechters tijdens de MMA verliezen door gebrek aan kennis over grondgevechten.

Seminars
Iedereen vanaf veertien jaar die meer weer weten over de vechtsport kan terecht bij de seminars. Op donderdag 3 november is de seminar van 19.00 tot 20.30 uur, vrijdag 4 november van 19.00 tot 21.30 uur en zaterdag van 09.30 tot 11.00 uur. De seminars worden gehouden in het gebouw van de FFK (health and fitness centre) gelegen achter het zwembad te SDK.

www.versgeperst.com