• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Top 5 voetballers over de grensCURAÇAO – Versgeperst.com volgt alle ontwikkelingen van het Curaçaose voetbal op de voet, maar ook buiten ons eiland zijn onze voetballers actief. Van Nederland tot Canada en van Engeland tot Australië: ons land wordt overal vertegenwoordigd. Daarom een overzicht van onze best presterende voetballers over de grens!

1. Prince RajcomarPrince Rajcomar van MVV

Club: MVV
Duel: Telstar – MVV 2-3
Datum: Vrijdag 21 oktober

Vooraf was het niet zeker of Prince Rajcomar wel aan de aftrap kon verschijnen. De spits van MVV raakte op de training van donderdagavond licht geblesseerd. De Limburgers waren maar wat blij toen de blessure mee bleek te vallen. En Rajcomar bewees dat die blijdschap terecht was. Hij zorgde ervoor dat tegenstander Telstar met tien man verder moest (overtreding van de keeper op hem) en scoorde het winnende doelpunt (2-3). De makkelijk scorende aanvaller steekt in goede vorm en zal ongetwijfeld niet alleen in de Jupiler League opgemerkt zal worden.

Tweet van David van Moppes over Rajcomar
____________________________________________________________________________

Guyon Fernandez van Feyenoord2. Guyon Fernandez

Club: Feyenoord
Duel: Ajax – Feyenoord 1-1
Datum: Zondag 23 oktober

Zondagochtend hoorde Guyon Fernandez pas dat hij zou spelen in de klassieker tegen Ajax. De eerste spits van Feyenoord, John Guidetti, was ziek en kon niet vanaf het begin meespelen. Een enorme kans voor Fernandez, want wie als Feyenoorder in Amsterdam een goede wedstrijd speelt, is een held in Rotterdam. En natuurlijk om een vaste basisplaats af te dwingen. Tegen Ajax maakte de spits een uitstekende indruk. Hij won zijn duel, werkte hard en lokte een rode kaart uit voor Ajax-goalie Vermeer. In de ArenA werd het 1-1.

Tweet van Rob van Elewout over Fernandez
____________________________________________________________________________

3. Eloy RoomEloy Room van Vitesse

Club:: Vitesse
Duel: Jong Vitesse – Jong NEC 2-1
Datum: Maandag 24 oktober

Door de terugkeer van Piet Veldhuizen bij Vitesse, heeft doelman Eloy Room een stapje terug moeten doen. Waar hij vorig jaar bijna alle wedstrijden voor het eerste team van de Arnhemmers speelde, moet hij nu zijn minuten maken in Jong Vitesse. Room heeft zich hierdoor niet uit het veld laten slaan. Sterker nog, hij heeft het positieve eruit gehaald en wil nu wekelijks uitblinken voor de talentenploeg. Maandag deed hij dat tegen aartsrivaal Jong NEC. Hij kreeg een doelpunt tegen, maar behoede zijn team ook meerdere malen voor een tegendoelpunt. In Arnhem werd het 2-1.

Tweet van Eloy Room over Room
____________________________________________________________________________

Civard Sprockel van Anorthosis Famagusta4. Civard Sprockel

Club: Anorthosis Famagusta
Duel: AEK – Anorthosis Famagusta 0-0
Datum: Zaterdag 22 oktober

Als verdediger is het altijd een uitdaging om tegen de koploper in de competitie te spelen. Daar moet Civard Sprockel van Anorthosis Famagusta het volmondig mee eens zijn. Evenals vorig jaar, blonk de verdediger uit tegen AEK, de huidige nummer één in de Cypriotische competitie. Samen met twee andere Nederlandstalige verdedigers, Jürgen Colin en Jeffrey Leiwakabessy, zorgde Sprockel ervoor dat AEK weinig tot geen kansen kreeg. Met als resultaat een verdiend punt: 1-1.

Tweet van Anorthosis Famagusta over Sprockel
____________________________________________________________________________

5. Leandro BacunaLeandro Bacuna van FC Groningen

Club: FC Groningen
Duel: FC Groningen – FC Twente 1-1
Datum: Zondag 23 oktober

Leandro Bacuna speelde als vanouds tegen FC Twente. En dat is best een prestatie. Twente staat de laatste jaren bekend als een moeilijk te kloppen ploeg, met een stabiele verdediging. Op voorhand een moeilijke middag dus. Toch bracht de rechtermiddenvelder van Groningen het er goed vanaf. Hij was dreigend en verdedigde waar nodig goed mee terug. Zijn ploeg ging mee in dat niveau en wist Twente na 90 minuten op 1-1 te houden.

Tweet van Debby Oost over Bacuna

CuraVoetballer Top5 by Dolfijn FM
Luister hier het gesprek van Nick met Maarten van Dolfijn FM terug!

Wil jij volgende week met jouw tweet in ons weekoverzicht? Zet dan in je Twitter-bericht over een Curaçaose speler @versgeperst erbij. Je kunt ook op onze Facebook-pagina een reactie achterlaten. Wij maken een selectie van de leukste tweets en plaatsen ze in het bericht!

www.versgeperst.com