• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het halfjaarlijkse Beach Rugby toernooi vond zaterdag plaats het strand van Veneto Holiday Beach. Onervaren en ervaren rugbyteams namen het tegen elkaar op. Ondanks wat water op het strand hebben de teams zich goed vermaakt en vielen een aantal teams in de prijzen.

In het ochtendprogramma namen de onervaren rugbyspelers het tegen elkaar op. Ruim 100 onervaren mannen en 20 dames speelden wedstrijden in aparte poules. De hoofdprijs, die bestond uit een ruime voorraad Polar, ging naar The Royal Marines. Zij werden verkozen tot het sterkste ‘social team’. Naast The Royal Marines, speelde ook Duo Penotti, de landmacht, wijkteams, studententeams en scholenteams mee.

Semi-pro rugby
Van de damesteams waren Wara Wara, onder leiding van topspelers Maria Barry en Gwensca Angelica, het sterkste team. Na het social rugby was het tijd voor Semi-pro rugby, een klein toernooi waarbij de demonstratie van de rugbysport voorop staat. In deze poule konden lokale clubs Wara Wara en de studenten rugbyclub niet op tegen de Curaçao Rugby Federation (CRF) en Caribbean Allstars. Zij eindigde tegen elkaar.

Kampioenschap
CRF won, op een paar punten na, van de Caribbean Allstars met spelers uit Venezuela, Canada, Nederland en enkele lokale spelers. Gijs Koning en Bouke Schering, ondersteund door Jordi van Dijk, waren de topspelers van het team dat uiteindelijk de hoofdprijs won. De rugbyspelers gaan zich nu voorbereiden op het komende kampioenschap in Barbados waar voor het eerst een officiële Curaçaose selectie zal spelen.

Door: Bea Moedt

2 reacties op “Geslaagd Beach Rugby toernooi”

  1. Blijf het een sport vinden voor de intellectueel minder bedeelden, die zich sportief vooral willen onderscheiden door fysieke kracht in plaats van door techniek.
    Geef mij maar tennis en voetbal, waar natuurlijk ook enige fysiek bij komt kijken maar techniek doorslaggevend is.

  2. Royal Marines, proficiat !