• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De vijf spelers die afgelopen zaterdag Wereldkampioen zijn geworden in Panama, hebben een bezoek gebracht aan Fort Amsterdam bij premier Gerrit Schotte en de andere ministers. Dit gebeurde gisteren tijdens de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers.

Aan de vergadertafel wisselden de vijf spelers, Sharlon Schoop, Jonathan Schoop, Curt Smith, Shairon Martis, Mariekson Gregorius, Coach Benjamin Thijsen en FeBeKo-voorzitter Oscar Boliva, van gedachten met de ministers. Alle spelers kregen enkele minuten de tijd om iets te vertellen over hun honkbalcarrière.

Kunstgrasveld
Eén van de wensen van FeBeKo die tijdens het gesprek is geuit, is een kunstgrasveld waarop de sport op hoog en professioneel niveau kan worden gespeeld. Oscar Bolivar overhandigde een brief aan de premier met enkele andere punten. Bolivar vroeg aan Schotte om deze samen met zijn ministers door te nemen.

Schiphol
Vier andere Curaçaose spelers moesten vanwege afspraken naar Nederland afreizen. Gevolmachtigd minister Sheldry Osepa heeft deze vier, Diegomar Markwell, Arshwin Asjes, Juan Carlos Sulbaran en Bryan Engelhardt, afgelopen maandag ontvangen op Schiphol.

Blackberry
Alle spelers hebben van de regering een Blackberry gehad als symbolisch gebaar om in contact te blijven met familie en vrienden hier op Curaçao, terwijl zij in het buitenland honkbal spelen. Ook hebben zij allen een cadeaubon ontvangen voor een dag en overnachting in hotel Breezes.

Foto: Ramsay Soemanta

4 reacties op “Honkbalspelers bij ministerraad”

 1. Ik zie op de foto een stel honkballers en enkele knuppels, mooie combinatie.
  Verder liggen er op het bureau van Gerrit nog wat bankafschriften van Tromp…..

 2. @gerrit, rekenen is nooit Jansen’s sterkste vak geweest, on second thaught, in welk vak was hij wel sterk ?

 3. Tja dit zijn dus de landveradders volgens Monk en Wiels..Ze zijn uitgekomen voor de vijand!

 4. Volgens mij heeft Minister Jansen aangegeven dat 90% van Curacaose afkomst zijn. Ik tel hierbij 9 spelers uit Curacao! De selectie bestaat dus maar uit 10 spelers?

  Leuk dat de honkbalspelers gebruikt zijn voor de politiek publiciteit/ charme offensief.