• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De 18-jarige Carlton Daal en Rayshelson Carolina zijn gekozen als dè gezichten van het Honkbal. “De jongens zijn enkele van de voorbeelden die wij hebben in onze jeugdselectie die richting de voorronde van het WK in Cartagena gaan”, laat Federashon di Beisbol di Korsou (FEBEKO) weten.

Doel van het project  ‘Kara di beisbòl’ (gezicht van het honkbal) is om jonge spelers in een positief daglicht te plaatsen, omdat zij over vier jaar onze lokale honkbalsterren zijn. Ook zullen zij over een paar jaar de nationale selectie Dòbel A, in internationale wedstrijden vormen. “Daarom is het belangrijk deze kinderen ons land te laten vertegenwoordigen op dit niveau zodat wanneer zij het hoogste niveau bereiken, de moed, het hart en verlangen hebben om honkbal te spelen.”

Wereldkampioenschappen
Curaçao zal op 17 november deelnemen aan de prewereldkampioenschappen voor de jeugd in Cartagena, Colombia. Bij deze voorronde van het WK kunnen van de veertien deelnemende landen, de vier beste op een plek rekenen voor het WK dat volgend jaar in Zuid-Korea wordt gehouden.

1 reactie op “De gezichten van Honkbal”

 1. Ben zo trots op deze jongens !
  Vooral mijn neefje Rayshelon Carolina .
  Vanaf kleins af was hij gepassioneerd voor zijn sport .

  Hij heeft veel moet opofferen van zijn tijd en leuke dingen .
  Om zijn sport en studie op niveau te houden ……..

  Ik wacht niet op zijn grand slam
  We weten dat het zou komen

  He is one of the best !

  Love you Lontje