• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, de dansvloer, de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer halen we Ryan Marchena uit de sportschool. Hij doet aan bodybuilding.


Wat doe je hier?
Ik doe nu weer aan bodybuilding. Ja, weer begonnen omdat ik in mijn jongere jaren al intensief sportte en wegens werkdruk en het vaderschap moest stoppen.

Hoe ben je in deze sport terechtgekomen?
Ik heb dat van kleins af aan altijd al  leuk gevonden en ik denk ook omdat ik vrij ijdel ben en het mooi vond om er een beetje gespierd uit te zien. Door een goede vriend heb ik me er verder in verdiept met een speciaal voedings- en sportschema. Zo ging mijn gewicht ineens van 72 kilo naar 95 kilo in zeer korte tiid. Ik weeg nu maar 80 kilo en om er 15 kilo aan spiermassa bij te krijgen wordt vrij zwaar, maar natuurlijk niet onmogelijk.

Wat is je mooiste sportmoment?
Dat moet nog komen. Ik ben nu bezig om hard te trainen om in de amateursklasse te komen. Ik let vooral veel op vet en drink weinig tot bijna niks meer aan alcohol en vooral geen cola. Dus dat moment probeer ik binnen een jaar te realiseren.

Wie is je grote voorbeeld in deze sport?
Mijn grote voorbeeld is mijn beste maat die ook een tijdje 95 kilo woog. Ik heb veel respect voor zijn doorzettingsvermogen en discipline voor de sport. Ik trainde vroeger vaak alleen en groeide daarom ook niet goed genoeg om de mooiste spieren te kunnen vormen. Hij begeleidt mij nu met de schema’s en helpt mij ook om zwaarder te trainen.

Wat is je ultieme doel is deze sport?
Mijn ultieme doel is om in de amateursklasse kampioen te worden van Curaçao en om mijn kleine sportschool te vertegenwoordigen tijdens de wedstrijden. Ik zou heel graag in Amerika mee willen doen aan wedstrijden.

Ook in Vers Zweet?
Ben jij ook zo met je sport bezig of ken je iemand die veel met sport doet? Laat het ons weten via ons tipformulier of via redactie@versgeperst.com.

www.versgeperst.com