• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  Top 5 voetballers over de grensCURAÇAO – Versgeperst.com volgt alle ontwikkelingen van het Curaçaose voetbal op de voet, maar ook buiten ons eiland zijn onze voetballers actief. Van Nederland tot Canada en van Engeland tot Australië: ons land wordt overal vertegenwoordigd. Daarom een overzicht van onze best presterende voetballers over de grens!

  1. Jarchinio AntoniaJarchinio Antonia van Go Ahead Eagles

  Club: Go Ahead Eagles
  Duel: Go Ahead Eagles – SC Cambuur Leeuwarden 4-1
  Datum: Zondag 16 oktober

  Nog geen drie minuten had Jarchinio Antonia van Go Ahead Eagles ervoor nodig om de bal in het netje te leggen. En dat deed hij op prachtige wijze. Een diepe bal werd door spits Kolder doorgekopt en de kleine rechtsbuiten lobte de bal over de doelman van Cambuur Leeuwarden: 1-0. Maar daar hield het niet op voor Antonia en zijn ploeg. Nog voor rust bediende hij Houtkoop (2-0) en na de thee bracht hij Suk in scoringspositie (4-1). Al met al een heerlijke zondagmiddag voor Go Ahead en Man of the Match Antonia.

  Tweet van Niek over Antonia
  ____________________________________________________________________________

  Prince Rajcomar van MVV2. Prince Rajcomar

  Club: MVV
  Duel: MVV – Helmond Sport 3-3
  Datum: Vrijdag 14 oktober

  Het lukt MVV de laatste weken niet om een mooie reeks aan overwinningen te behalen. Toch maken de Maastrichtenaren, die momenteel op de negende plaats staan in de Jupiler League, zich geen zorgen over het behalen van hun doelstelling om nacompetitie te spelen op het einde van het seizoen. Zij hebben namelijk enorm veel vertrouwen in Prince Rajcomar. En ook afgelopen vrijdag beschaamde hij dat vertrouwen niet. Met een goal en het uitlokken van een strafschop had de spits een groot aandeel in het gelijkspel van zijn ploeg tegen Helmond Sport.

  Tweet van Pimm over Rajcomar
  ____________________________________________________________________________

  3. Jürgen LocadiaJürgen Locadia van PSV

  Club:: PSV
  Duel: Jong NEC/FC Oss – PSV 1-6
  Datum: Maandag 17 oktober

  Sommige spitsen hebben een ongekende neus voor de goal. Jürgen Locadia wordt komende maand pas 18 jaar, maar over zijn neusje twijfelt niemand. Ook maandagavond tegen Jong NEC/FC Oss was de aanvaller niet af te stoppen. Hij was een sterk aanspeelpunt voor zijn teamgenoten, maar ook als afmaker liet hij zich zien. Met een doelpunt had ook hij ook op het scorebord een aandeel in de 1-6 overwinning van Jong PSV. Locadia nam de 1-2 voor zijn rekening. Het ‘grote’ PSV zoekt momenteel budgetruimte om Jan Vennegoor of Hesselink te contracteren, maar misschien is dat wel helemaal niet nodig…

  Tweet van Joost over Locadia
  ____________________________________________________________________________

  Guyon Fernandez van Feyenoord4. Guyon Fernandez

  Club: Feyenoord
  Duel: Feyenoord – VVV Venlo 4-0
  Datum: Zondag 17 oktober

  Hij krijgt niet veel speelminuten bij Feyenoord sinds de komst van John Guidetti, maar als hij in mag vallen probeert Guyon Fernandez er het beste van te maken. De spits kreeg zondag iets meer dan twintig minuten speeltijd en wist in die korte tijd een assist af te leveren op teamgenoot Ricky van Haaren. Tot kansen kwam hij zelf niet. Overigens is het niet ondenkbaar dat trainer Ronald Koeman de lange aanvaller nog een kans in de basis gaat geven. Concurrent Guidetti scoort wel, maar vooralsnog alleen uit strafschoppen. En daarvan heeft Fernandez er dit seizoen ook nog geen gemist.

  Tweet van Ivan Liebregts over Fernandez
  ____________________________________________________________________________

  5. Rowendy SchoopRowendy Schoop van Ajax

  Club: Ajax
  Duel: Ajax A1 – NEC/FC Oss A1 3-3
  Datum: Zaterdag 15 oktober

  Waar een familielid van hem wereldkampioen honkbal werd (Sharlon Schoop), liep Rowendy Schoop met Ajax A1 voor het eerst averij op in de competie. Tegen NEC/FC Os kwam de spits niet tot scoren en stond na 90 minuten 3-3 op het scorebord. Waarom dank toch een notering in de top 5? Schoop is een jongen voor de toekomst. Hij scoort veelvuldig, is sterk en hij kan het overzicht bewaren voor het doel. Zo ver als generatiegenoot Jürgen Locadia is hij nog niet, maar zonder specifieke kwaliteiten red je het als spits niet tot de A1 van Ajax. We houden hem in de gaten!

  Tweet van Niels Pach over Schoop

  Beste Voetballers van Curacao by Dolfijn FM
  Luister hier het gesprek van Nick met Maarten Schakel van Dolfijn FM terug!

  Wil jij volgende week met jouw tweet in ons weekoverzicht? Zet dan in je Twitter-bericht over een Curaçaose speler @versgeperst erbij. Je kunt ook op onze Facebook-pagina een reactie achterlaten. Wij maken een selectie van de leukste tweets en plaatsen ze in het bericht!

  www.versgeperst.com