• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO– Het Nederlandse honkbalteam, dat vol zit met honkballers van Curaçao, is gisteren op Hato feestelijk ontvangen door minister Lionel Jansen (Sport), Jacinta Constancia (Gezondheid), Hensley Koeiman (Sociale Zaken) en premier Gerrit Schotte. Het team is zaterdagnacht wereldkampioen geworden.

De spelers maken op weg naar Nederland gisteren een tussenstop op Curaçao. Volgens minister Jansen bestaat het team voor 90 procent uit Curaçaonaars. “De titel is dus eigenlijk van Curaçao. Curaçaoënaar Curt Smith is uitgeroepen tot Most Valuable Player van het toernooi.

Foto’s: Ramsay Soemanta

12 reacties op “Honkbalteam feestelijk ontvangen”

 1. Ook in Japan doen de Curacaoenaars het goed. De Curacaose outfielder van de Tokyo Yakult Swallows, Wladimir Balentien is Homerun Koning geworden van de Central League in de Japanse Major League, de NPB.

 2. 90% uit Curacao? Rekenen verdient dus ook wat aandacht op de Antillen….There is no “I” in TEAM , meneer de minister…

 3. Trots op onze jongens. Toppie wat de Curacaonaars en de Nederlanders hebben bereikt. Laten wij niet de laatste honkbalweek vergeten in Nederland. Daar konden mijn landgenoten niks presteren. Nu presenteerd Nederland aangevuld met Curacaonaars en sleept de titel binnen. Dat is toch een super prestatie. In het Nederlandseteam leren ze wat disipline inhoudt om goed te kunnen presteren.Als Curacaonaar ben ik trots op jullie allemaal. Toppie

 4. Zoals die terecht uitzinnige blije Curacao’se mevrouw in Rotterdam op het NOS journaal al zei : “Zie je wel dat samenwerken tot resultaten leidt ” Goed onthouden!!
  Volgens de persberichten hebben de regeringen van Curacao en St Maarten “nog geen tijd gehad om over samenwerking binnen het Koninkrijk na te denken” Die mevrouw in Rotterdam snapt beter waar het om gaat dan de bestuurders van dit eiland. Daarom blijft ze ook in Rotterdam waarschijnlijk.

 5. Beetje kinderachtige en zielige reactie van een Minister. Wat hebben ze toch een tijd over om met zoveel Ministers te gaan. Verkiezingsstrijd is afgelopen, tijd om te werken!

  Mooie prestatie van een echt team! daar kunnen de politieke partijen nog van leren! Samenwerken en strijden tot het einde voor een goed resultaat waar iedereen blij mee is!!

 6. @lionel jansen. nee de titel is niet voor curacao maar voor Nederland. En jouw partij speciaal betiteld deze jongens als landverraders! dus nu niet gaan pronken met de mensen die je zelf verafschuwd!

 7. Volgens de PS zijn dit anders landverraders hoor..

 8. Dit is pas het begin. Want Curacao heeft geen Baseball Stadium, geen Baseball Academy en nog geen Winter League !

 9. Mooie foto’s van Ramsay…….

  En een top prestatie van het Curacao/Nederlands team…

 10. Ik ben het met @Kasuari eens!

 11. Als men zich ervan bewust is wat sport voor positieve inbreng kan hebben door juiste subsidies (Lees: Investeringen), dan hadden ze misschien wel echt kunnen zeggen dat de titel voor Curacao is. Dit geldt overigens niet alleen voor honkbal, maar elke andere sport waar potentie in zit en naar mijn idee zijn dat genoeg sporten hier in Curacao. Alleen wordt het totaal niet gestimuleerd en wordt geld aan andere nutteloze dingen besteed. Erg jammer…

 12. Trots!