• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Nederlandse honkbalploeg versloeg veelvoudig wereldkampioen Cuba gisteravond met 2-1. Alle punten werden in de vierde inning gescoord, via 0-1 voor Cuba naar de 2-1 overwinning voor Nederland. In de 9e inning had Cuba kansen om gelijk te komen, maar Nederland kwam met een vangbal tot de overwinning.

20 reacties op “Nederland wereldkampioen honkbal”

 1. Wereldkampioen worden met een team waarin op respectvolle wijze samen wordt gewerkt, is een zeer bijzondere prestatie en iets om heel erg trots op te zijn. Het zou als voorbeeld moeten dienen hoe in het algemeen met elkaar op respectvolle wijze om te gaan.
  Ik ben trots op het team, ongeacht kleur en afkomst en blij dat velen op dit forum dezelfde mening zijn toegedaan!

 2. geachte nederlander, beter had je gewoon niet moeten reageren heeft totaal geen toebevoegde waarde .

 3. Prachtige oranje uniformen hadden ze en ze stonden wit zowel als zwart prima of had ik beter kunnen zeggen ze stonden zwart zowel als wit prima ?

 4. Dit is pas het begin. Want Curacao heeft geen Baseball Stadium, geen Baseball Academy en nog geen Winter League !

 5. Ik met mijn 50% antiliaanse en 50% nederlandse afkomst, ben 100% trots.

 6. Hele land plotseling trots op honkbalteam?
  Curaçaoënaars zijn altijd trots op hun honkbalspelers!

  “Plotseling” is het hele land trots op de honkbalteam. Koningin Beatrix stuurde een telegram. Premier Rutte sprak per telefoon met de teammanager:”Heel Nederland is trots op jullie”. Minister Edith Schippers sprak van “een nieuw gouden hoofdstuk van de Nederlandse sportgeschiedenis”. Dit allemaal, dankzij de sportieve samenwerking tussen Nederland met de landen Curaçao en Aruba. Daarom ben ik als curaçaoënaar altijd heel trots wanneer onze sporters op deze manier laten zien, dat curaçaoënaars goed en positief bezig zijn. Het zijn vele curaçaosche sporters die voor de nederlandse vlag spelen en deze heel hoog houden. Curaçaoënaars zijn dus voorbeeldig! Daarom verwacht ik dat politici goed rekening hiermee houden, wanneer zij het hebben over Curaçao.

  Een trotse curaçaoënaar

 7. Pabien, in deze tijden van polarisatie een mooie opsteker die laat zien dat samenwerking binnen het Koninkrijk kampioenen kan maken. Ik zou zelf niet zozeer zeggen dat Nederland kampioen is geworden maar het Koninkrijk. En dat nog wel onder leiding van een Amerikaanse coach.

 8. @ Pascal Uyt, je bent niet goed bij je hoofd man!! Stomme Wilders aanhanger. Als NL schaam ik me voor je!!

 9. Pabien met de overwinning van het Koninkrijk`s team, dat hebben jullie samen goed gedaan !! Pabien !!!!! Wie volgt??

 10. Mooie prestatie, masha pabien! En met al die Antillianen in Panama schijnt het aantal auto inbraken afgelopen week in Den Helder, Dordrecht en Rotterdam flink te zijn afgenomen. Kunnen we niet iedere week zo’n honkbaltoernooi organiseren in een ver, heel ver land?

 11. Geweldige prestatie die mede door de inbreng van de spelers afkomstig van de (voormalige) Nederlandse Antillen tot stand is gekomen.

  Op enige compassie van de regering van Curacao hoeven jullie helaas niet te rekenen. In de ogen van Wiels en Monk zijn jullie landverraders. Ik zou voorlopig niet naar Curacao komen. Voor je het weet ga je in een bodybag terug naar Nederland. Op deze manier gaan ze op Curacao namelijk om met landgenoten/Rijksgenoten.

  Geniet van het kampioenschap !!!!!! en Pa Bien!!!!

 12. Ongelooflijk om dit te lezen van die PS. Je kan wat leren van dat team. Ik heb met veel plezier zitten kijken naar die wedstrijd. Wat was dat spannend, echt teamspel!! De vraag is, wie zijn nou echt de landverraders, ik denk de PS!!

 13. Als een of ander jeugdelftal uit Brazilie een toernooi wint dan krijgen ze een teelgram van Schotte.. een coach van een baseball team uit Amerikca mag gratis naar Curacao omdat ze de world series wonnen.. nou ja ben benieuwd wat deze jongens gaan krijgen die wereldkampioen zijn geworden! een prestatie net als bv FC Twente de champions league wint!

 14. @PS

  Waar hebben jullie mafferds het over. Als je een beetje trots in je donderder had zou je de jongens moeten verwelkomen en koesteren.
  Jullie zijn zo onbeschoft dat de schaamte reeds lang voorbij is. Zelf niet in staat om maar iets te presteren en goed te doen. Vuilakken.

 15. @Pueblo Soberano, zijn hun bodybags al klaar gelegd of gaan ze levenslang naar Kamp Klein Curaçao ? Dat eerste scheelt natuurlijk wel in de kosten op langere termijn . Of moeten de landverraders voor hun eigen kostje zorgen daar ?

 16. @ Pueblo Soberano.. Get a life!

 17. Top! Lees net de telegraaf en ik moet zeggen dat veel mensen erkennen dat het grotendeels dankzij de Antilliaanse jongens het gelukt is! Vraag niet veel, maar vraag vooral erkenning bij positief nieuws van Antillianen. Niet bij negatief nieuws de label Antillianen geven en bij positief nieuws de label Nederlanders geven!

  Nogmaals proficiat Koninkrijk der Nederlanden!

 18. What happened to our own team ?

 19. Pabien voor het Nederlands team maar het zou toch leuk zijn om hier via het Curacaose nieuws ook nog even wat te lezen over de jongens van dit eiland die hebben bijgedragen aan deze mooie prestatie want daar mag Curacao best trots op zijn.

 20. De YDK die meespeelde zijn landverraders.