• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Nederland heeft er geen onduidelijkheid over laten bestaan waarom Oranje de finale heeft bereikt. In de laatste wedstrijd uit de tweede ronde boekte de ploeg een klinkende 2-12 overwinning tegen Venezuela. In de finale wacht nu opnieuw Cuba, meldt de Nederlandse Honkbal Site.

Cuba is er alles aan gelegen om revanche te halen op het Nederlandse honkbalteam, waarin ook verschillende Curaçaose spelers zitten. De Cubaanse honkballers, bij wie het verlies van een dag eerder tegen Nederland hard was aangekomen, begonnen op volle sterkte aan de beslissende wedstrijd tegen Canada.

Canada
Volgens het verslag van de honkbal site opende Rusney Castillo het duel met een driehonkslag. Drie hits, waaronder twee tweehonkslagen later was de voorsprong voor Cuba al 0-3. Het was een voorsprong die Cuba niet meer uit handen gaf. Vijftien hits leverden in zeven innings een 2-8 zege op. Pitchers Yadier Pedroso en Vicyohandri stonden samen acht honkslagen toe. Canada werd daarmee in zijn laatste wedstrijd uit de tweede ronde uitgeschakeld voor een plaats in de finale.

Eindstrijd
De Canadese honkballers zijn tot nog toe het enige team gebleven dat Nederland dit wereldkampioenschap heeft verslagen, meldt de website. Een herkansing krijgt Nederland niet tegen deze ploeg. Door de winst op Canada plaatste Cuba zich als tweede team voor de eindstrijd, die vannacht om 00.00 uur Nederlandse tijd van start gaat.

www.versgeperst.com