• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Sociaal Vormende Dienstplicht (SVD) heeft begin deze week de ‘mariniersmars’ over de Drie Gebroeders gelopen. Deze fysieke inspannende test vond plaats in het kader van het testen van het uithoudingsvermogen, het verleggen van grenzen en de groepsdynamiek.

De route die werd gelopen liep over drie bergen net ten westen van Willemstad, Seru Pretu (138 meter), de Veerisberg (138 meter) en de Jack Evertzberg (114 meter). Het unieke karakter van de route is de wateroversteek tussen de tweede en derde berg over de Piscaderabaai.

Kans voor jongeren
De SVD is erop gericht de kansen van Curaçaose jongeren te vergroten. Dit gebeurt door een vormingsproces van vier maanden en een aansluitende civiele vakopleiding, die zes maanden in beslag neemt. Het doel is om jongeren een goede aansluiting op de arbeidsmarkt te geven.


3 reacties op “Mars over Drie Gebroeders”

  1. Henk, ik denk dat de Curacaose vrouw niet meer te redden is. Die heeft alleen maar belangstelling voor haar Black Berry.

  2. Goed dat de SVD er is, jammer dat het in word gevuld als dienstplicht en dat alleen jongens er mee aan mogen doen. vooral in onze samenleving waarbij de vrouwen een grote rol hebben worden deze nu uitgesloten. De verhouding tussen de andere SVD groepen ende SVD dienstplicht voor wat betreft vergoedingen zullen hoger zijn.

  3. Ook iets voor de leden van de regering en de Staten!!! Kunnen wel wat SOCIALE aspecten worden bijgebracht. Hebben zij wel nodig!!! Educatie kan ook geen kwaad voor een gedeelte van deze lieden!!