• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, de dansvloer, de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer halen we Djamanti Leysner uit de dansschool. Zij is danser bij Danzarte Studio.

Wat doe je hier?
“Ik dans hier op de school. Samen met twee andere meiden doe ik een act met doeken die aan het plafond hangen en een driehoek vormen.”

Hoe ben je in deze sport terechtgekomen?
“Mijn moeder heeft me opgegeven toen ik acht was. In het begin vond ik het wel eng. De eerste les had ik een spijkerbroek aan, de splagaat ging dus niet. Alle meisjes hadden een legging aan en ik had als enige een stijve spijkerbroek aan. Na de les dacht ik wel: hier wil ik mee doorgaan!”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Als we met de show op reis gaan. Ik ben al naar Bonaire, Colombia, Nederland en Suriname geweest. De reis naar Nederland vond ik het spannendst omdat ik er nog nooit was geweest. Colombia vond ik ook heel erg leuk.”

Wie is je grote voorbeeld in deze sport?
“Dat is Toesie. Zij heeft ook bij onze school gedanst en is naar Nederland gegaan om te studeren aan een dansschool. Ik wil net zo goed worden als haar.”

Wat is je ultieme doel is deze sport?
“Mijn grote wens is om de dansen bij het Circus du Soleil. Ik zou ook willen zingen bij circus, zingen is naast dansen ook mijn grote passie.”

Ook in Vers Zweet?
Ben jij ook zo met je sport bezig of ken je iemand die veel met sport doet? Laat het ons weten via ons tipformulier of via redactie@versgeperst.com.

1 reactie op “Vers Zweet van danser Djamanti Leysner”

  1. die doeken heten telas -.- moet je wel weten