• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Vanavond is het zover. De Curaçaose voetbalselectie speelt ditmaal op eigen terrein en neemt het op tegen Antigua. Versgeperst.com sprak met een van de spelers, de 22-jarige Hubertson Pauletta. De oud RKC voetballer speelt momenteel bij voetbalclub Feyenoord AV.

Dit is het begin van de tweede fase van de prekwalificatie voor het WK 2014 in Brazilië. De Curaçaose selectie verloor de eerste twee wedstrijden in de eerste fase dus zal in fase twee en drie moeten winnen om met twaalf punten te eindigen. De selectie heeft deze nodig punten nodig om door te gaan naar de volgende ronde.

Knallen
Het team heeft hard gewerkt om vanavond hun beste beentje voor te zetten. “Ik denk dat het team nog aan elkaar moest wennen en dat onder andere daarom de vorige wedstrijden wat minder zijn gegaan. We zijn nu wel verder als team”, vertelt Pauletta. “We hebben ons goed voorbereid op vanavond. We hebben veel uitgerust en goed geslapen zodat we vanavond kunnen knallen.”

Kansen
“De trainingen voor de wedstrijd zijn goed verlopen, we hebben rustig naar vanavond toe gewerkt. Het team is erg gedreven en we gaan er volop tegenaan vanavond, in de hoop de wedstrijd winnend af te sluiten, dat is het belangrijkste”, gaat Pauletta verder. “We moeten vanavond winnen en maandag spelen we nog een wedstrijd uit tegen Haiti. Als we beide wedstrijden winnen dan liggen er wel kansen.”

Niveau
Volgens Pauletta is er zeker een verschil tussen het Curaçaose en Nederlandse niveau van spelen. “In Nederland worden de jongens beter opgeleid, maar er zijn veel jongens uit Europa op het eiland dus dat is wel goed. Veel Curaçaose spelers willen graag naar Nederland komen om te voetballen, het zijn gedreven jongens.” De voetballer is blij om op zijn eiland te zijn om voor het Curaçaose publiek te staan. “Voor mij is voetbal heel belangrijk, naast mijn vriendin is het is mijn grootste liefde.”

Kaarten
“Ik hoop dat er veel mensen naar de wedstrijd komen kijken, we hebben de steun hard nodig om een goede prestatie neer te zetten”, zegt de speler. De wedstrijd begint om 20.00 uur in Brievengat en kaarten voor de wedstrijd kosten 25 gulden voor volwassenen en 12.50 gulden voor kinderen en 60-plussers. Kaarten zijn nog te koop bij Beep Beep Rio Canario, Benzinestation Jansen in Sta. Maria, SDK en het kantoor van FFK in Brievengat.

www.versgeperst.com