• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Leandro Bacuna van FC GroningenIn de 77e minuut was het moment daar voor Leandro Bacuna. In de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Jong Oostenrijk en Jong Oranje maakte de Curaçaoënaar zijn debuut voor het Nederlands Elftal van de toekomst. In Oostenrijk werd het 0-1 voor Oranje.

Nadat de rechterbuitenspeler van FC Groningen vorige week hoorde dat hij voor het eerst was opgeroepen voor Jong Oranje, mocht hij donderdagavond in Oostenrijk zijn eerste minuten maken in Jong Oranje. Hij was overigens niet de enige Curaçaoënaar op het veld; Patrick van Aanholt (door Chelsea verhuurt aan Wigan) en Leroy Fer (FC Twente) zijn vaste waarden in het elftal van bondscoach Cor Pot.

Onterechte zege Jong Oranje
Dat Jong Oranje drie punten meenam uit Oostenrijk, was voornamelijk te danken aan sterk keeperswerk. Jeroen Zoet hield zijn ploeg op de been, tot hij in de 63e minuut een rode kaart kreeg voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Zijn vervanger Marco Bizot stopte echter de penalty die volgde en ook alle andere ballen die op hem afgevuurd werden.

Bacuna bijna beslissend
Bacuna viel in de 77e minuut in voor Narsingh en hij had het duel vier minuten voor tijd zelfs nog kunnen beslissen. Tijdens een counter werd hij vrij voor de keeper gezet, maar hij zag doelman Lindner knap redden. Het bleef bij 0-1.

Jürgen Locadia in actie bij Onder 19
PSV-spits Jürgen Locadia maakte donderdagavond ook nog wat minuten in Oranje Onder 19. In het oefenduel tegen de leeftijdsgenoten uit België was Nederland met 3-0 te sterk. Locadia viel in de 60e minuut in voor Lewis, maar de 17-jarige aanvaller kwam niet tot scoren.

www.versgeperst.com