• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curaçao Karate Bond (CuKarBo) kijkt terug op een actief, sportief en succesvol karateweekend. Het weekend stond in het teken van een cursus voor scheidsrechters en karatewedstrijden of te wel Kata demonstraties.

De cursus voor scheidsrechters werd geopend door Humphrey Josef, de vicevoorzitter van CuKarBo. Volgens CuKarBo is het van groot belang dat scheidsrechter alle regels die gelden tijdens een toernooi goed kennen om discussies tijdens een wedstrijd te voorkomen. Alle Karatescholen op Curaçao hebben één of meer scheidrechters gestuurd om deel te nemen aan de cursus.

Kata Kampioenschappen
Na de cursus voor scheidsrechters werden in Club Don Bosco in Buena Vista de Kata Kampioenschappen gehouden. Voor een groot publiek vonden de wedstrijden plaats. Van de laagste categorie waarbij de sporters een witte band dragen, tot aan de hoogste catergorie waar de zwarte band wordt gedragen.

Karate-activiteiten
CuKarBo geeft aan te zullen doorgaan met het organiseren van karate-activiteiten. Hierdoor wordt de sport zoveel zoveel mogelijk gepromoot op Curaçao en blijft het eiland in de regio internationaal competitief. In het kader hiervan wordt in november op Curaçao een groot karatetoernament georganiseerd. Dit zal een combinatie zijn van het Dutch Caribbean Tournament en Curaçao Open. Een groot aantal deelnemers uit de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en Europa zullen hieraan meedoen.

www.versgeperst.com